Αναδρομή σε όσα ζήσαμε: “Το Σκάκι”

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παραδώσαμε σήμερα ένα αυτοκίνητο στον Δήμο Καστοριάς για την κάλυψη των αναγκών του. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Καστοριάς για την συνεργασία. Ευχόμαστε καλοτάξιδο!!!»

(18.990,00 € μαύρο με πορτοκαλί πινακίδες ΚΗΗ-2515, καλοτάξιδο! )

“Το παραδάκι πέφτει, στρέιτ θρου”

■ Καλοκαιράκι έχει ο δήμος Καστοριάς. πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικές δραστηριότητες και ταξιδάκια εντός, εκτός και παντός καιρού. Ωχ αδελφέ! Να ξεσκάσουν και λίγο τα παιδιά, να κατεβάσουν και τα μανίκια από την πολλή δουλειά του «τίποτα».

■ Για να μάθουμε, τί πληρώνουμε σε ιδιωτικούς συλλόγους για να παίρνουν likes και καρδούλες η δημοτική αρχή (ως συνδιοργανώτρια, sic) και οι άρχοντες του τόπου:

■ Για τους εορτασμούς των Αγίων Πάντων στο Νταηλάκη διέθεσε ο δήμος το ποσόν των 700 € για την ορχήστρα, ως συνδιοργανωτής (πάντα) με τον ιδιωτικό σύλλογο «Πρόοδος». Να χορεύουμε για μην σκεφτόμαστε το «μηδέν» του δημοτικού έργου. 

■ Στις 19 Ιουνίου ο δήμος ως συνδιοργανωτής μαζί με τον «Σύλλογο Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς» πλήρωσε (πληρώσαμε) 500,00 € για τον μπουφέ. 

■ Διοργάνωση κοινού φεστιβάλ Authentikk, μεταξύ των πόλεων Καστοριάς – Κορυτσάς» που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, ποσόν 6.990,00 €. 

■ Μεγάλη επιτυχία έγραψαν τα τοπικά μουμουέ. Λάθος! Τεράστια, χωρίς πλήθος κόσμου όμως. Μεταξύ μας happy! Περνούν και μόνοι τους καλά.

■ Συνδιοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach volley junior 2022 έλαβε χώρα και αυτό. το τελευταίο Σ/Κ του Ιουνίου, εισπράττοντας ποσόν 2.499,82 €.

■ Το βόλεϋ στην παραλία, μας φέρνει στο νου εικόνες από θάλασσα, απέραντες αμμουδιές και αλμύρα. Η νοοτροπία των εκάστοτε αρχόντων της Καστοριάς να προσπαθούν, μάταια όμως, να την πλασάρουν και ως τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό (παγκοσμίως άραγε;) δεν βοηθάει τον χειμερινό τουρισμό που θα έπρεπε να είναι και το κέντρο βάρους.

■ Όταν διαβάζεις στα τοπικά μουμουέ για την μεγάλη επιτυχία (χωρίς θεατές!) του beach volley στην πόλη μας και ταυτόχρονα στις διαφημίσεις  δίπλα από την είδηση, διαβάζεις για τοπικό τουριστικό γραφείο που εκδράμει σε κοντινές παραλίες, σε θάλασσα, κάπου εκεί, έχει χαθεί ο «απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός-Καστοριά».

■ Στην εκδήλωση του Ι.Ε.Κ Καστοριάς ο δήμος ως συνδιοργανωτής προσέφερε τον μπουφέ αξίας 500,00 €. Πολύ μπουφέ ο δήμος! Τί συμβαίνει ωρέ; 

■ Στην Κορησσό και πάλι συνδιοργανωτής ο δήμος με τον ιδιωτικό σύλλογο “Άγιος Διονύσιος” πληρώσαμε 546,00 € για την επέκταση της ΔΕΗ στον προαύλιο χώρο του Ιερού ναού δηλ. για να φωτιστεί για δύο μέρες λόγω των εκδηλώσεων. Πάμε γι’ άλλα!

■ Για την τοπική γιορτή της Μεσοποταμίας στις 29 Ιουνίου, ο δήμος διέθεσε το ποσόν των 1.240,00 € για την ορχήστρα. Μεγαλεία! Χορέψτε για να δείχνουν όλα ρόδινα στην Καστοριά. 

■ «Εξειδίκευση πίστωσης δαπάνης της θεσμοθετημένης εκδήλωσης “Black Mountain” σε συνδιοργάνωση με το “Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος της Κοινότητας Μανιάκων” που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, ποσόν 4.240,00 €.

■ Εκεί στο Μαύρο βουνό με τον τεράστιο φωτιζόμενο σταυρό που έχουν τοποθετήσει μαζί με άλλους, μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου. Παράνομο μεν, μόνιμο δε. 

■ Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» ξεκινάει. Όπα! Για τον Ιούλιο θα πληρώσουμε το ποσόν των 30.840,00 €. 

■ Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θερινό σινεμά, Καραγκιόζη (φυσικά) και 4 μουσικές βραδιές. Τσουχτερό καλοκαιράκι! Πάρτε κανένα ζακετάκι!

■ Για την προμήθεια ηλεκτρολογικών λαμπτήρων και ηλεκτρολογικού υλικού (έτσι γράφουν) για την Καστοριά και τη δημοτική ενότητα Αγίας Τριάδας θα πληρώσουμε 33.999,47 €. 

■ Μην φωνάζετε, για να αναγνωριζόμαστε μεταξύ μας στις μικρές νυχτερινές ώρες. 

■ Κάθε χρόνο αγοράζουμε καθίσματα εξωτερικού χώρου, δεν είναι να αναρωτιέστε τί γίνονται; Απορία! Και φέτος 5.000 € για την αγορά τους. 

■ Πάρτε μία ασπιρινούλα με τόσα λεφτά που πέφτουν στρέιτ θρου. Κι είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού! 

■ Και φυσικά με τόσες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. να μην πληρώσουμε και τα ΜΜΕ για να τις προβάλλουν. Τι αρχόντισσα θα ήταν! Δύο χιλιαρικάκια (2.000 €). 

■ Και όχι μόνο. Μην ξεχνάμε ότι από την άνοιξη που πέρασε πληρώσαμε και κάποια εταιρεία από Θεσσαλονίκη (Wise Ram) που θα (;) καταστρώσει ένα φιλόδοξο σχέδιο προβολής της Καστοριάς σε ψηφιακά μέσα και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για την προσέλκυση επισκεπτών. Ποσόν 8.680,00 €. Είδατε καμμία διαφορά; Τις ορδές των επισκεπτών; 

■ Έξοδα μετακίνησης των ειδικών συμβούλων του κ. Κορεντσίδη μόνο για τον μήνα Μάϊο:  1.242,29 € -εκτός των μισθών. 

■ Συν άλλα 2.945,20 € για άλλα έξοδα μετακίνησης δημάρχου-αντιδημάρχων για Απρίλιο και Μάϊο. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί βολτάρουν με τα δημοτικά αυτοκίνητα. 

■ Και η αμόλυβδη για εμάς, ξεπέρασε τα 2,50 €.

■ Μόνο το χρήμα που κυλάει πακτωλός. Και η οσμή που πέφτει στρέιτ θρου (straight through) κατευθείαν. Μπουφές για μπούφους και πακτωλοί για τις αρπαχτές.

Καληνύχτα Ελλάδα 

όπου και να ‘σαι.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30 Ιουνίου 2022, αρ. φύλλου 1131.

Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις