BACK IN TIME : Η οργάνωση των Ελλήνων γουνεργατών στην Νέα Υόρκη το 1920 !

.

Μετά το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου άρχισε βασικά και η διοργάνωση του εργατικού κινήματος στο χώρο των γουναρικών. Βεβαίως η όλη οργάνωση του αμερικανικού εργατικού κινήματος είχε ξεκινήσει από τα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά το ” Labor movement ” στον χώρο της αμερικανικής παραγωγής γούνας εμφανίζεται την δεκαετία του ’20.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η πρώτη χοροεσπερίδα των γουνεργατών έγινε το 1924 και μερικά χρόνια αργότερα, το 1928,  εκυκλοφόρησε το συγκεκριμένο λεύκωμα με οδηγίες και συμβουλές προς τους εργαζόμενους Έλληνες και φίλους.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που χαμογελούν
Family from Kastoria under the train of Astoria in New York 1930. Women wear furs, mainly of fox

Το θέμα με αναφορά στο American Labor Movement in the Fur industry, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο με μεγάλη προσφορά στον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την βοήθεια των στρατιωτών που μάχονταν στην Ευρώπη.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που χαμογελούν
1930, Kastorian fur factory in New York

Οι Καστοριανοί της Αμερικής συμμετείχαν στην όλη δραστηριότητα και αργότερα δημιουργήθηκε και δεύτερο αδελφό σωματείο στην Αστόρια του Κουίνς ( The Fraternal Society Of Greek Fur Workers, 20-02 35th Street, Astoria, N.Y ), από Έλληνες και ξένους που εργάζονταν στον χώρο της γούνας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Πηγή πληροφόρησης η προσωπική σελίδα του Αντώνη Παπαδαμιανού στο facebook

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις