Δυσαρμονία κατά την Ημέρα της Αρμονίας – Disharmony over Harmony Day

Ξεκίνησε διαμάχη σχετικά με το Harmony Cup του Australian Football International (AFI), το οποίο πραγματοποιείται στη Μελβούρνη στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Οι ομάδες που αναφέρονται ως συμμετέχουσες φέτος είναι η Ιταλία, η Druze Victoria, η Ελλάδα και η «Μακεδονία» και είναι αυτή η τελευταία ομάδα που προκάλεσε δυσαρέσκεια στην ελληνική κοινότητα. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα επειδή κάθε ομάδα χρησιμοποιεί την εθνική της σημαία στο διαφημιστικό υλικό και στην περίπτωση της ομάδας που ισχυρίζεται ότι είναι «Μακεδονία» (sic) χρησιμοποιεί στη σημαία της το Αστέρι της Βεργίνας, ένα σύμβολο στο οποίο ανήκει στην Ελλάδα βάσει του διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή Brian Clarke, η εκδήλωση Harmony Cup στοχεύει “να γιορτάσει την πολυπολιτισμική πολυμορφία και την αρμονία της Μελβούρνης και να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του αθλητισμού για να διαλύσει τα πολιτιστικά και εθνοτικά εμπόδια.  Είμαστε όλοι Αυστραλοί.”

Ο Πρόεδρος της Παν Μακεδονικής Ομοσπονδίας της Μελβούρνης, Πολ Μαυρούδης, ενημέρωσε τον Νέο Κόσμο ότι η οργάνωση υπέβαλε επιστολή διαμαρτυρίας στο AFI, αλλά ενημερώθηκε από τους διοργανωτές ότι ήταν πολύ αργά για να εμποδίσει την ομάδα να συμμετάσχει με το επίμαχο όνομα και την κλεμμένη σημαία.

Σε απάντηση στην ερώτηση του Νέου Κόσμου σχετικά με το πώς επιτρέπουν σε μια ομάδα να παρουσιάσει εσφαλμένα το όνομα και εάν η χώρα αυτή και η κατάχρηση συμβόλων που ανήκουν σε άλλο διευκολύνει την πολυπολιτισμική αρμονία, ο διοργανωτής Brian Clarke απάντησε ότι ζήτησε συγγνώμη για οποιοδήποτε αδίκημα προκάλεσε, δηλώνοντας: «Είναι λίγο πολύ αργά να κάνω τίποτα.  Αυτό που σκοπεύω να κάνω είναι να καθίσω με την ομάδα «Μακεδονίας» μετά τη διοργάνωση και να λάβω τα κατάλληλα μέτρα για να βεβαιωθώ ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά ».

Δεν είναι γνωστό κατά τη στιγμή της γραφής του άρθρου, ποια είναι η στάση της ελληνικής ομάδας που συμμετέχει στην εκδήλωση, για τη διαμάχη.

Διαμαρτυρηθείτε εδώ παρακαλώ, 4η ανάρτηση: https://m.facebook.com/neoskosmos

ΠΗΓΗ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις