Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα. – Επαλειτουργία κομμωτηρίων με ραντεβού – Τι ισχύει για τις εκκλησίες – Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία

Τα νέα μέτρα για την που θα ισχύσουν από αύριο ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά από αύριο ισχύει:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 η κυκλοφορία για όλες τις ημέρες
  • Επαλειτουργία κομμωτηρίων με ραντεβού
  • Επαλειτουργία αρχαιολογικών χώρων, δημόσιων πάρκων για μετάβαση έως 3 ατόμων (εκτός από τις οικογένειες) με μετακίνηση χωρίς όχημα, μόνο πόδια και ποδήλατο. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και μετάβαση με κωδικό 6
  • Τέλεση θείας λειτουργίας σε καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με όριο 1 πιστό/25 τ.μ. με υποχρεωτικό τεστ (Kυριακή Oρθοδοξίας, B’ Χαιρετισμοί και Ευαγγελισμος της Θεοτόκου). Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
  • Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους.

Τι ισχύει για τις εκκλησίες

Το άνοιγμα των εκκλησιών όλης της χώρας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον  κορονοϊό. Θα επιτραπεί η τέλεση Θείας Λειτουργίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και την επόμενη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της οποίας ψάλλονται οι Δεύτεροι Χαιρετισμοί στη Θεοτόκο.

Η τέλεση της κάθε λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε Μητρόπολης θα γίνεται  με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς.

Θα διεξάγονται τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση μόλις δημοσιευθεί επισήμως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις