Προσωρινές συντάξεις: Προκαταβολή και αναδρομικά έως 13.300 ευρώ – Πότε και σε πόσους θα δοθούν

Εντός Απριλίου θα καταβάλει ο e-ΕΦΚΑ την προκαταβολή της σύνταξης μαζί με τα αναδρομικά τα οποία αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ με έναν μέσον όρο προκαταβολών γύρω στα 4.700 ευρώ για κάθε δικαιούχο. Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, για όσους έχουν υποβάλει αίτηση που εκκρεμεί για τρία χρόνια το ύψος των αναδρομικών που θα εισπράξουν ανέρχεται σε 13.300 ευρώ. Πρόκειται για 15.000 υποψήφιους συνταξιούχους από τους 105.000 που είναι το σύνολο των εν αναμονή συνταξιούχων.


Το μέτρο της προσωρινής σύνταξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στους δικαιούχους της. Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός 24ωρου από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για την ψηφιακή αίτηση χορήγησης προκαταβολής σύνταξης, υποβλήθηκαν πάνω από 8.000 αιτήσεις.

Πάνω από 21.286 είναι το πλήθος των αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης κατά τις πρώτες επτά ημέρες λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας του e- ΕΦΚΑ.

Όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις που είναι εκκρεμείς έχουν τη δυνατότητα έως τις 31 Μαρτίου 2021 να κάνουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά για να εισπράξουν την προκαταβολή της σύνταξής τους που κυμαίνεται από 360 έως 384 ευρώ τον μήνα.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις