Έρανος πανεπιστημιακών υπέρ καταληψιών του ΑΠΘ !! Η προσπάθεια για να έχουμε μια “κανονική” χώρα αποδεικνύεται πολύ δύσκολη…

Πανεπιστημιακοί κάνουν έρανο για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των καταληψιών του ΑΠΘ, όπως αποκαλύπτει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής Α ´ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ.Σιμόπουλος αναφέρει:

«Πραγματικά η προσπάθεια για να έχουμε μια “κανονική” χώρα αποδεικνύεται συνεχώς πολύ δύσκολη. Θα περίμενα από Πανεπιστημιακούς δασκάλους και διοικητικούς του ΑΠΘ να μαζεύουν χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στη Πρυτανεία από τις πρόσφατες καταλήψεις. Δυστυχώς, η προσμονή μου αποδεικνύεται μάταιη.

Παραθέτω δημόσια πρόσκληση του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ που αφορά τη συλλογή χρημάτων για τα δικαστικά έξοδα των συλληφθέντων στις καταλήψεις (έχουμε σβήσει το όνομα του υπογράφοντος).

Η πρόσκληση προσθέτει ότι «τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν αμοιβές δικηγόρων, δικαστικά παράβολα κλπ σε συνεννόηση με τους/τις συνηγόρους υπεράσπισης».

Οι ζημιές που προκάλεσαν οι καταληψίες περιλαμβανομένων τόσο της κλοπής αντικειμένων από το πανεπιστημιακό ίδρυμα όσο και διαβαθμισμένων εγγράφων του διδακτικού προσωπικού, ανέρχονται στις 65.000 ευρώ.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις