Δικηγόροι και λογιστές στην απονομή συντάξεων

«Θα χρησιμοποιήσουμε έμπειρους ιδιώτες ,δικηγόρους και λογιστές, για να βοηθήσουν στην έκδοση αποφάσεων που έχουν σχέση με τις συντάξεις». Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προέρχεται από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες θα εκδίδουν προσωρινές συντάξεις και μόνο σχέδιο οριστικής σύνταξης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι το δημόσιο θα αναλάβει το κόστος της διαδικασίας συμμετοχής των ιδιωτών στην απονομή των συντάξεων. «Αν ο πολίτης όμως θέλει να πάει στον κορυφαίο καθηγητή να του βγάλει τη σύνταξη και δεν επιθυμεί το δικηγόρο της γειτονιάς, τότε θα αναγκαστεί να τον πληρώσει», «Θα υπάρχουν πιστοποιημένοι ιδιώτες και ο συνταξιούχος θα αναθέτει το φάκελο εκκαθάρισης. Ο συνταξιούχος θα βρίσκει το δικηγόρο ή τον λογιστή που είναι πιστοποιημένος. Ο ΕΦΚΑ θα καλύπτει ένα ποσό». Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι «όλα αυτά είναι υπό συζήτηση και δεν έχουμε καταλήξει ακόμα»… «Θα είναι ένα λογικό ποσό. Είμαστε σε διαβουλεύσεις με τους δικηγόρους και με το οικονομικό επιμελητήριο. Θα γίνει το ίδιο που έχει γίνει στους μηχανικούς και στους λογιστές για άλλα θέματα.»

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο ασφαλισμένος δεν είναι υποχρεωμένος να σπεύσει στον ιδιώτη. Σε κάθε περίπτωση εντός του επόμενου 20αημέρου το αργότερο, η σχετική ρύθμιση θα έχει περάσει από τη Βουλή.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις