Ποια φυτά θα κρατήσουν τον κήπο σας μακριά από έντομα

Η άνοιξη και το καλοκαίρι, είναι εποχές που ευνοούν την παραμονή στον κήπο, την αυλή ή το μπαλκόνι του σπιτιού. Το μόνο αρνητικό που μπορεί να ταράξει τις χαλαρές στιγμές στο εξωτερικό περιβάλλον του σπιτιού μας, είναι τα ενοχλητικά έντομα που εμφανίζονται αρκετά συχνά.

Ωστόσο υπάρχει ένας φυσικός τρόπος να τα κρατήσουμε μακριά, αφού μπορεί ο καθένας να φυτέψει φυτά που έχουν εντομοαπωθητικές ιδιότητες.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά που διώχνουν τα έντομα και ομορφαίνουν τον κήπο σας:

Κατιφές

Το άρωμα ενός κατιφέ θα αποτρέψει τις ψείρες των φυτών και τα κουνούπια να εισβάλουν στο χώρο σας. Φυτέψτε τα σε παρτέρια κοντά στις μπροστινές ή πίσω πόρτες, ή ακόμα και στον κήπο λαχανικών σας.

Φροντίδα του Χρυσάνθεμου - E-gardenstore.gr

Χρυσάνθεμα

Αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο φυτό για την αποτροπή των εντόμων. Τα μυρμήγκια, τα σκαθάρια, οι κατσαρίδες, τα ζωύφια, τα ακάρεα της αράχνης και τα τσιμπούρια θα μείνουν μακριά από τον κήπο, την αυλή ή το μπαλκόνι, εάν προσθέσετε στον περιβάλλοντα χώρο κάποια από αυτά. Μάλιστα, ορισμένα εντομοαπωθητικά χρησιμοποιούν ένα συστατικό σε αυτό το λουλούδι χάρη στην άμεση αποτελεσματικότητα του. Τα χρυσάνθεμα αποτρέπουν: Μυρμήγκια Σκαθάρια Κατσαρίδες Κοριούς Ακάρεα αράχνης Τσιμπούρια Ψείρες

Μέντα

Τα φυτο της μέντας έχει την ιδιότητα να αποκρούει τις αράχνες, τα μυρμήγκια και τα κουνούπια. Χρειάζεται μόνο να δείξετε προσοχή όταν φυτεύετε μέντα, γιατί αυτά τα φυτά εξαπλώνονται γρήγορα. Επομένως ορίστε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Βασιλικός: Ιδιότητες και τρόπος χρήσης - Εναλλακτική Δράση

Βασιλικός

Απωθήστε τα κουνούπια και τις μύγες με αυτό το υπέροχο βότανο. Μπορείτε ακόμη και προσθέσετε μερικά φυτά στην πόρτα σας για να τα αποτρέψετε να μπουν μέσα στο σπίτι.

Χόρτο Citronella

Όλοι γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα βασικό συστατικό στα εντομοαπωθητικά, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν οτι πρόκειται για γρασίδι. Φυτέψτε το σε κήπους ή φυτέψτε το κοντά στις πόρτες σας για να μην εισέλθουν κουνούπια και άλλα ιπτάμενα έντομα όταν ανοίγετε την πόρτα.

Λεβάντα

Τα ζωύφια και τα κουνούπια μισούν μια μυρωδιά που αγαπούν τόσοι πολλοί άνθρωποι. Φυτέψτε λεβάντες κοντά σε παράθυρα και πόρτες, ώστε το άρωμα να διαχέεται και μέσα στο σπίτι σας.

Πετούνια

Αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα στην αυλή σας και παράλληλα να απομακρύνετε τα σκαθάρια, τα σκουλήκια και μια ποικιλία άλλων παρασίτων, τότε σίγουρα μια καλή λύση είναι να φυτέψετε πετούνιες.

Φύλλα δάφνης

Αυτό το φυτό θα απωθήσει τις μύγες. Επίσης αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με κατσαρίδες μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε τις κατσαρίδες στην κουζίνα σας.

Σκόρδο

Το φυτό του σκόρδου αποτρέπει τα σκαθάρια, τα σκουλήκια, τις μύγες και τους σκώρους, και μπορείτε να το φυτέψετε κοντά σε τριαντάφυλλα για να αποκρούσετε τα ζωύφια που καταστρέφουν τα λουλούδια σας.

7 μυστικά για φύτευση και καλλιέργεια δεντρολίβανου | Τα Μυστικά του Κήπου

Δενδρολίβανο

Το δεντρολίβανο θα προστατεύσει τα φυτά σας απωθώντας μια μεγάλη ποικιλία παράσιτων, που θέλουν να τρέφονται με αυτά που καλλιεργείτε και σκοπεύετε να φάτε.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις