Εκεί που πετούν τα Canadair. Στην περιοχή Κομνηνάδων φωτιά τις τελευταίες ώρες

Στην περιοχή Κομνηνάδων ενεργούν τα πυροσβεστικά Canadair που τις απογευματινές ώρες αντλούν νερό από την λίμνη της Καστοριάς. Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς το χωριό Πολυάνεμο

Canadair: Έχουν γράψει κι αυτά την δική τους ιστορία στην Ελλάδα.

 Η απογείωση γίνεται μέσα σε 20 λεπτά από την ώρα που θα δοθεί εντολή και η ταχύτητά τους μπορεί να φτάσει τα 235 μίλια (377 χλμ), αλλά συνήθως πετάνε με 120-140 μίλια (193-225 χλμ). Αυτό τους επιτρέπει να μην φθείρουν τον κινητήρα, να μειώνουν την κατανάλωση και- το πιο σημαντικό- να παραμένουν περισσότερο χρόνο στην περιοχή της φωτιάς. Τα αεροσκάφη μπορούν να πετάξουν για 3 ώρες ή για 2.400 χιλιόμετρα, στα 13.500 πόδια ή 4.500 μέτρα.

Έχουν γράψει κι αυτά την δική τους ιστορία στην Ελλάδα. Πρόκειται για αμφίβιο αεροσκάφος που εκτός από την αεροπυρόσβεση, χρησιμεύει τόσο για έρευνα-διάσωση όσο και σαν μεταγωγικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις στο πλήρωμα βρίσκονται και οι λεγόμενοι μηχανικοί πτήσεων που έχουν εκπαιδευτεί καλά ώστε να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό περισυλλογής θαλάσσης όπως είναι η βάρκα, η εξωλέμβια μηχανή και ό,τι άλλο απαιτείται για μια τέτοια αποστολή.

Η κανονική ονομασία του αεροπλάνου είναι Bombardier.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις