Λονδίνο και Βερολίνο καταδικάζουν την επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς, καλώντας σε “άμεση αποκλιμάκωση από όλες τις πλευρές”.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει την εκτόξευση ρουκετών στην Ιερουσαλήμ και σε θέσεις στο Ισραήλ. Η συνεχιζόμενη βία στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα πρέπει να σταματήσει”, δήλωσε ο υπουργός σε μήνυμά του στο Twitter. “Χρειαζόμαστε άμεση αποκλιμάκωση από όλες τις πλευρές και να σταματήσουν να στοχοθετούν τους άμαχους πληθυσμούς”.


Οι τρομοκρατικές οργανωσεις της Γάζας εξακολουθούν να εκτοξεύουν πυραύλους σε ισραηλινές πόλεις στο Νότιο Ισραήλ.

Στο ίδιο κλίμα και το Βερολίνο, με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χ. Μάας να επισημαίνει ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν “καθήκον να αποφύγουν περαιτέρω απώλειες μεταξύ των πολιτών”.

“Τίποτα δεν δικαιολογεί την εκτόξευση πυραύλων στον άμαχο ισραηλινό λαό”, πρόσθεσε ο Χάικο Μάας στο Twitter, σύμφωνα με τον οποίο αυτή η εκτόξευση ρουκετών δεν οδηγεί “σίγουρα στην επίλυση της σύγκρουσης” αλλά μάλλον σε “περαιτέρω παράλογη κλιμάκωση”.

“Όλες οι πλευρές έχουν καθήκον να αποφύγουν νέα θύματα μεταξύ των πολιτών”, καταλήγει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις