Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου βουλιάζει

Tα αποτελέσματα των αλβανικών εκλογών πρέπει να προκαλέσουν ηλεκτροσόκ τόσο στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό όσο και στην Αθήνα. Οι ατυχείς χειρισμοί, ο νεποτισμός, το νταβατζιλίκι στην πολιτική εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου έχουν λειτουργήσει διαλυτικά και πλέον είμαστε στο σημείο μηδέν. 

Πέραν όλων των προβλημάτων που υπάρχουν, είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο μεταίχμιο – και με ευθύνες όσων νέμονται την πολιτική εκπροσώπηση της μειονότητας. Γιατί μιλάμε για μειονότητα η οποία πλέον ζει στην Ελλάδα αλλά και όσοι παραμένουν στην Αλβανία θεωρούν ότι εκφράζονται και εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους μέσα από τα αλβανικά κόμματα και από υποψηφίους που δεν κρύβουν μερικές φορές τα ανθελληνικά αισθήματά τους. 

Ο Βαγγέλης Ντούλες (μόνιμος), πρόεδρος του ΚΕΑΔ, που έχει σοβαρές ευθύνες για τον εκφυλισμό της πολιτικής εκπροσώπησης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, κατόρθωσε να εκλεγεί σχεδόν διορισμένος από τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Τίρανα. 

Με τον εξευτελιστικό αριθμό των 848 ψήφων θα εξασφαλίσει μία ακόμη βουλευτική θητεία, η οποία όμως θα οφείλεται αποκλειστικά στον αρχηγό του κόμματος… Το ΚΕΑΔ κατόρθωσε να οδηγήσει σε μια μείζονα απώλεια. Παρά τη συνεργασία του με το Δημοκρατικό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα πήρε διπλάσιες ψήφους στη Χειμάρρα… 

Εκεί που ο Ελληνισμός θα έπρεπε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στις προσπάθειες αφελληνισμού και υφαρπαγής των περιουσιών, το ΚΕΑΔ κατόρθωσε να συσπειρώσει εναντίον του την πλειοψηφία της μειονοτικής ψήφου, που στράφηκε έτσι στον αντίπαλό του… Ο δεύτερος ελληνικής καταγωγής βουλευτής, ο Νίκος Κούρης από το ΕΕΜ-MEGA, εξελέγη στην Αυλώνα με 4.409 ψήφους με τη λίστα του Σοσιαλιστικού Κόμματος. 

Όσο για τον Βαγγέλη Τάβο, το κόμμα του έχασε την έδρα στο Αργυρόκαστρο και παρά τις 2.237 ψήφους που συγκέντρωσε έμεινε εκτός Βουλής. Ήδη υπάρχει σκληρή κριτική για την πολυδιάσπαση, για τα λάθη της ηγεσίας του ΚΕΑΔ, για το στήσιμο υποψηφιοτήτων προκειμένου να πληγούν άλλοι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι που είχαν δυνατότητα να εκλέγουν με άλλο κόμμα. 

Η πολιτική εκπροσώπηση των Ελλήνων έχει οδηγηθεί στο τέλος της. Ας είναι ευχαριστημένοι στο ΚΕΑΔ και στην Αθήνα, που ο κ. Ντούλες θα έχει για ακόμη μία τετραετία τη θέση του βουλευτή, παρέα με τους Τσάμηδες και τους άλλους ανθέλληνες του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Ας είναι ευχαριστημένοι στο ΕΕΜ-MEGA για την εκλογή ενός βουλευτή και τη συμπόρευση με τον κ. Ράμα. Η μεγάλη μάχη για τη μειονότητα θα είναι οι δημοτικές εκλογές στη Χειμάρα. Αλλά, δυστυχώς, αν δεν γίνουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις, αυτή η μάχη φαίνεται να είναι χαμένη προκαταβολικά…

Πηγή:

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις