Παράθυρο στην Iταλική τουριστική αγορά ανοίγει o Δήμος Ιωαννίνων – Στην Καστοριά χάλασε ακόμα και ο αυτόματος πιλότος με τον οποίο κινούνταν ο τουρισμός

Με τον Δήμο Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο της Πρέβεζας, συμμετείχε η Ήπειρος στο τουριστικό φόρουμ «BENVENUTI IN GRECIA», που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Ιταλίας από τις 12 έως και τις 14 Μαΐου.

Η 3ημερη διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα και τις τουριστικές προσφορές, ενώ έδωσε τη δυνατότητα σε Ιταλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, που ήδη προετοιμάζουν τα πακέτα των πελατών τους και για την περίοδο του Φθινοπώρου, να επιλέξουν προορισμούς.

Ο Δήμος Ιωαννιτών είχε προετοιμάσει το δικό του ψηφιακό γραφείο στο Ελληνικό περίπτερο, όπου ο επισκέπτης μέσω προσομοιωτή μπορούσε να επισκεφτεί το κάθε γραφείο, να συνομιλήσει, να ανταλλάξει κείμενο και χρήσιμες πληροφορίες με τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού. Πληροφορίες σχετικές με την τοποθεσία, τις υποδομές, την προσβασιμότητα αλλά και τις δραστηριότητες που μπορεί να έχει ο επισκέπτης στην πόλη των Ιωαννίνων, ήταν αυτά που συζητήθηκαν κατά τις συναντήσεις με τους Ιταλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιωαννιτών, Γιώργος Λώλης, ανέφερε: «Παρουσιάσαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού μας και ανοίξαμε ένα πρώτο παράθυρο στη γειτονική μας χώρα. Ο ενθουσιασμός των Ιταλών συνομιλητών μας είναι υπόσχεση για μια καλύτερη επόμενη μέρα, σε ό,τι αφορά τον τουρισμό στην πόλη μας»

Στον αντίποδα ο Δήμος Καστοριάς επιχαίρει γιατί η Καστοριά παρουσιάστηκε στην δημόσια τηλεόραση “με θετικό πρόσιμο” μετά από δύο περίπου χρόνια , εγκαταλείποντας (;;) τον προσανατολισμό των ανούσιων video που συγκριτικά δεν προσφέρουν ούτε στον τουρισμό ούτε στον πολιτισμό παρά μόνο στους παραγωγούς και των συν αυτώ…

Και βέβαια η εμφάνιση του αντιδημάρχου κ Σ Ρήμου δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστη ούτε από την συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση η οποία καταγγέλλει ανακρίβειες και ασάφειες στα λεγόμενα του… για την σπηλιά του δράκου που δεν λειτουργεί ακόμα και για το καραβάκι… (ποιο καραβάκι; αυτό που ακόμα πουλάνε ή το “σαπάκι”;… σύμφωνα με τα λεγόμενα του ορκωτού λογιστή της “Μακεδνός”).

Και όλοι εμείς που τους παρακολουθούμε και πιστεύουμε ότι κάπου εδώ είναι ο πάτος, ότι δεν έχει παρακάτω, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας. Τουρισμός Ώρα Μηδέν για την Καστοριά…  Ανεργία, απραξία, αναστολές, λουκέτα, αναδουλειά, μια συνεχής δικαιολογημένη γκρίνια και το φάσμα ενός πολύ δύσκολου καλοκαιριού και ερημοποίησης της Καστοριάς να πλανάται σαν απειλή πάνω από την αγκομαχούσα τοπική κοινωνία.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις