Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-HELLENIC RESCUE TEAM στον Γράμμο μέσω του project 10 Summits / 10 days

Τρεις ορειβάτες, εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, πρόκειται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο ένα μεγάλο εγχείρημα στα βουνά της Ελλάδας, με στόχο να εξυπηρετήσουν έναν πολύ σημαντικό σκοπό: να ενισχύσουν το έργο του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο!

👉ακολουθήστε μας στο project 10 Summits / 10 days

Στα πλαίσια του project 10 Summits / 10 days βρέθηκαν στο Γράμμο στις 9 Ιουνίου από όπου είναι και η φωτογραφίες καθώς και η σχετική αναφορά τους που ακολουθεί.

Ο Γράμμος είναι το τέταρτο σε σειρά ψηλότερο βουνό της Ελλάδας με την κορυφή του, Τσούκα Πέτσικ να φτάνει στα 2521 μέτρα!

🏔Στον Γράμμο βρίσκεται η ψηλότερη αλπική λίμνη στην Ελλάδα, η λίμνη Γκιστόβα στα 2350 μέτρα. Βρίσκεται στα ελληνοαλβανικά σύνορα και αποτελεί τμήμα της οροσειράς της Πίνδου. Από το Γράμμο πηγάζουν πολλοί ποταμοί με τον πιο γνωστό τον Αλιάκμονα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο σε μήκος ποταμό, που πηγάζει σε ελληνικό έδαφος, με μήκος που φτάνει τα 300 χλμ περνάει από Καστοριά, Γρεβενά, Κοζάνη, Ημαθία και χύνεται στο Αιγαίο μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κατερίνης. Από τις κορυφές του Γράμμου έχεις θέα τον Όλυμπο στα ανατολικά, βόρεια και δυτικά τα βουνά της Αλβανίας και νότια την οροσειρά της Πίνδου!

⛺️Πολύ κοντά στο χωριό του Γράμμου βρίσκεται η πανέμορφη και πολυφωτογραφημένη λίμνη Αρρένες ή Μουτσάλια.

🏞Ιστορικά αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στο μελανό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορία της Ελλάδας, καθώς εδώ δόθηκε η τελευταία μάχη του εμφυλίου πολέμου, ένας πόλεμος που άφησε πληγές, ορφανά και χήρες και στις δύο πλευρές. Ας είναι να μας θυμίζει πως μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις