Η ΟΛΜΕ προσπαθεί να τορπιλίσει τις εξετάσεις στα Πρότυπα σχολεία

Η ΟΛΜΕ επιχειρεί να τορπιλίσει την προσπάθεια χιλιάδων μαθητών να αναζητήσουν μία θέση στα Πρότυπα Σχολεία, κηρύσσοντας απεργιακή κινητοποίηση για τη Δευτέρα, ημέρα των εξετάσεων εισαγωγής. Οξύτατη αντίδραση της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως, που κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η αγωγή θα εκδικάζεται σήμερα, Σάββατο, λόγω του κατεπείγοντος.

Το υπουργείο επιτίθεται με σφοδρότητα στην ομοσπονδία. 

«Μόλις χθες το απόγευμα παρακολουθήσαμε άναυδοι την ΟΛΜΕ να καλεί, μέσω ανακοίνωσής της, σε τρίωρη στάση εργασίας “όσους/-ες εμπλέκονται στις εξετάσεις των Προτύπων Σχολείων”, καθώς, όπως αναφέρεται, είναι “γνωστή η πλήρης αντίθεση της ΟΛΜΕ στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους”.

Λίγες ώρες πριν την κορύφωση της προσπάθειας χιλιάδων υποψηφίων, μετά από μία ιδιαίτερη σχολική χρονιά εξ αιτίας της πανδημίας και ενώ φέτος σημειώθηκε ρεκόρ αιτήσεων, άνω των 13.200, που αποδεικνύει το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον μαθητών και οικογενειών για το θεσμό των Προτύπων και των Πειραματικών Σχολείων, είναι αδιανόητο ο συνδικαλιστικός φορέας των ίδιων των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καλεί τα μέλη του σε υπονόμευση της διαδικασίας των εξετάσεων, αδιαφορώντας πλήρως για τον κόπο, την προσπάθεια και την ψυχική υγεία των παιδιών!

Είμαστε βέβαιοι ότι οι πρακτικές αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εκπαιδευτικών, που έχουν αποδείξει ότι σέβονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο και την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους».

Η ΟΛΜΕ κάλεσε «τους/τις εκπαιδευτικούς  να μην αποδεχτούν να οριστούν ως επιτηρητές/τριες για τις εξετάσεις των Προτύπων και κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 28.6.2021 και ώρα 11π.μ-2μμ  “για όσους και όσες επιθυμούν να μην εμπλακούν στις εξετάσεις των Πρότυπων (επιτηρητές/τριες κλπ) προκειμένου να καλυφθούν συνδικαλιστικά  και να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στο θεσμό των Προτύπων, στην υποχρεωτικότητα και στην άμισθη επιτήρηση».

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις