ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Η αλήθεια για το μηχάνημα κοπής χόρτων της λίμνης

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΩΝ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Το παλιό πολυμηχάνημα βγήκε από τα καλάμια και κλέβει τη δόξα 17/06/2019 Χρυσούλα Κυρατζή

Κωπηλάτες θέλουν να προπονηθούν στην ιδανική για προετοιμασία ομάδων, λίμνη της Καστοριάς. Τα χόρτα και τα καλάμια δυσκολεύουν τις συνθήκες των προπονήσεων, σε σημείο ανυπόφορο…Η λίμνη πρέπει να καθαριστεί άμεσα, πριν αναζητήσουν πιο φιλικά νερά οι αθλητές…Κολυμβητές θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα στα πλαίσια του trimore, με το άγχος να είναι μεγάλο για την καταλληλότητα των νερών για κολύμβηση (υπάρχει και σχετικό έγγραφο των διοργανωτών, το οποίο διαβεβαιώνει πως η ποιότητα των νερών είναι κατάλληλη για κολύμβηση).

Η Καστοριά θα πολυδιαφημιστεί λόγω TRIMORE…η λίμνη της ιδιαίτερα, καθώς η κολύμβηση είναι ένα από τα 3 αθλήματα του αγώνα! Η πράσινη επιφάνεια δεν είναι τόσο ελκυστική για το μάτι κανενός…Η λίμνη πρέπει να καθαριστεί άμεσα…Το ολοκαίνουριο πολυμηχάνημα βγαίνει από την αποθήκη του ΔΗΝΑΚ για να «οργώσει» τα νερά…Είναι το μηχάνημα που έγινε ειδική παραγγελία με βάση τις ανάγκες της λίμνης μας και λόγω αστοχιών άργησε πολύ να παραληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες…Είναι το μηχάνημα που προσπαθήσαμε να φωτογραφίσουμε στο χώρο του ΔΗΝΑΚ ενώ ετοιμαζόταν για δοκιμαστική βόλτα και υπάλληλος μάς επεσήμανε πως απαγορεύεται να κάνουμε κάτι τέτοιο, σα να επρόκειτο για προστατευόμενο είδος…Το πολυμηχάνημα βγήκε και γύρισε γρήγορα, αφού ολοκλήρωσε άδοξα τη βόλτα του…Οι δοκιμές -μάλλον- δεν έγιναν τόσο καλά ώστε να είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη δουλειά που είχε παραγγελθεί (και καλοπληρωθεί) να κάνει…

Ως άλλος από μηχανής Θεός επιστρατεύεται το παλιό ξεχασμένο, εγκλωβισμένο στα καλάμια, πορτοκαλί μηχάνημα καθαρισμού…το παλιό, που όλοι είχαν ξεγραμμένο, θεωρώντας το χαλασμένο! Μπορεί ο νέος να είναι ωραίος, ο παλιός όμως είναι αλλιώς… και από ό,τι φαίνεται τα καταφέρει άψογα με λίγο πετρέλαιο.

Το μηχάνημα καθαρίζει, εκθέτοντας ακόμα περισσότερο τους αρμόδιους για την κατάσταση που περιγράψαμε μόλις…Η Δημοτική αρχή μπορεί να αλλάζει σε 2 μήνες και κάτι μέρες από σήμερα, όχι όμως και οι υπηρεσίες οι οποίες είναι υπεύθυνες για τέτοιες καταστάσεις….Μια ιστορία που αξίζει να θυμόμαστε κάθε Άνοιξη για να μην καταντήσει παράδοση της πόλης!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. Μέσα σε δύο καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιος-Αύγουστος 2019) είναι αδύνατον το μηχάνημα να υπέστη ολοσχερή διάβρωση!!!!!!!

2. Μέσα σε ενα-ενάμυσι χρόνο (μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019) είναι πολύ πιθανόν το μηχάνημα να υπέστη την μεγάλη διάβρωση που ισχυρίζεται η τωρινή Δημαρχιακή Αρχή.

3. Η αλήθεια είναι ότι η εξωτερική εμφάνιση σήμερα του μηχανήματος είναι εντυπωσιακή. Ελπίζω και η εσωτερική κατάστασή του να είναι, γιατί όχι, καλή. Ο χρόνος θα το δείξει.

Δρ Λεωνίδας Παπαδημητρίου

Πρώην Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος και για την εξυγίανση της λίμνης

.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ F/B ΤΟΥ κ Λεωνίδα Παπαδημητρίου

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις