Έρχονται οι πρώτες παρτίδες των πληρωμών για τους Νέους Αγρότες

Τρίμηνη παράταση αναμένεται να χορηγήσει το Υπ.Α.Α.Τ στα αιτήματα πληρωμής της δεύτερης δόσης ενίσχυσης για τους Νέους Αγρότες. Υπενθυμίζεται ότι το Υπ.Α.Α.Τ είχε θέσει καταληκτική περίοδο υποβολής του αιτήματος εντός του Ιουλίου, καθώς η πλειονότητα των δικαιούχων ( άνω του 80% ) είχε ενταχθεί τον Ιούλιο του 2017.

Όπως είχε διευκρινίσει σε πρόσφατες οδηγίες της η ΕΥΕ ΠΑΑ, αίτημα πληρωμής δεύτερης δόσης δεν μπορεί να υποβληθεί αργότερα από τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την απόφαση ένταξης, γεγονός που σημαίνει ότι για πολλούς η προθεσμία θα εξέπνεε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Με την παράταση που ενδέχεται να χορηγηθεί, όπως όλα δείχνουν, οι παραγωγοί θα μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους και μετά το καλοκαίρι. Χάρη στην εξέλιξη αυτή, θα αποσυμφορηθούν και οι μελετητές, που αυτή την περίοδο αντιμετώπιζαν υπερβολικό φόρτο, ενόψει της προετοιμασίας των ”μεγάλων” προγραμμάτων του ερχόμενου φθινοπώρου, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν και τα αιτήματα ένταξης στο απαιτητικό, όπως λένε, πρόγραμμα για τα ”μικρά αρδευτικά Σχέδια Βελτίωσης” (4.1.2).

Για όσους έχουν υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έχουν προχωρήσει τα αιτήματα πληρωμής μέσω των μελετητών τους, δεν θα αργήσει η καταβολή της β’ δόσης, καθώς οι πρώτες παρτίδες πληρωμών θα βρίσκονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τα τέλη Ιουλίου. 

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις