Εικόνες και video από τις πλημμύρες της Γερμανίας

Στους 81 ανέρχεται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, ενώ περίπου 1.300 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. «Ο φόβος μας είναι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Κόμπλεντς.

23 πόλεις και χωριά στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, με εκατοντάδες σπίτια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, δρόμους και γέφυρες να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την παροχή πόσιμου νερού.

Η σιδηροδρομική συγκοινωνία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία του δικτύου στην ευρύτερη δυτική Γερμανία και οι αρχές απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας, να μην επιχειρούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους.

Η κλιματική αλλαγή που είναι αποτέλεσμα της αλόγιστης εκμετάλλευσης της φύσης από τον άνθρωπο ευθύνεται για την τραγωδία στη Γερμανία, λέει στο πρωτοσέλιδο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία ένα εικοσιτετράωρο μετά τις πολύνεκρες καταστροφές δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της για να υποδείξει τον πραγματικό ένοχο: «Καταστροφή με ανθρώπινη υπογραφή» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου άρθρου της.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις