«Ελπίζω οι άνθρωποι να ανοίξουν τα μάτια τους σε ότι συμβαίνει γύρω τους»

To 2015 ο Jamie Harrington από το  Ballymun του Δουβλίνου είδε έναν άνδρα να κάθεται στην άκρη μιας γέφυρας. Ο Τζέιμι τον πλησίασε καί αμέσως κατάλαβε ότι ο άνδρας ήταν έτοιμος να αυτοκτονήσει.

Η πρώτη ερώτηση που του έκανε ήταν “Είσαι καλά;” Αφού κάθισε και μίλησε με τον ξένο για 45 λεπτά, ο 16χρονος Jamie έπεισε τον άντρα να πάει στο νοσοκομείο και να ζητήσει θεραπεία.

Ο Τζέιμι είπε στο Independent : «Ήταν απλώς ένστικτο να βοηθήσεις αυτόν τον άνθρωπο και τώρα πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το γνωρίζουν. Ελπίζω να κάνει τους ανθρώπους να ανοίξουν τα μάτια τους σε ό, τι συμβαίνει γύρω τους».

“Αυτή η ερώτηση ήταν αρκετή για να πιάσουν συζήτηση και εν τέλει να μην πηδήξει από τη γέφυρα και να σώσει τη ζωή του.Στο τέλος μάλιστα αντάλλαξαν αριθμούς και ο καθένας πήρε τον δρόμο του.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Jamie έλαβε ένα τηλεφώνημα από αυτόν τον άντρα, και του είπε ότι αυτός και η σύζυγός του περίμεναν ένα μωρό και ότι θα τον ονόμαζαν Τζέιμι προς τιμήν του.

Η ιστορία αυτή έχει προσελκύσει έκτοτε περισσότερες από 50.000 επισημάνσεις “μου αρέσει” στη σελίδα Facebook του Humans of Dublin και μοιράστηκε σε χιλιάδες διαδικτυακά.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις