Αντίστροφη μέτρηση για αιτήσεις στο νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Τις επόμενες μέρες ο Οδηγός για τη συγκέντρωση δικαιολογητικών – Θα δοθεί προτεραιότητα σε νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα, σε ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνους και σε νοικοκυριά με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.

Σε ένα δίμηνο περίπου, αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το νέο «Εξοικονομώ», αφού τον Οκτώβριο θα ενεργοποιηθεί η σχετική πλατφόρμα, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια θα το μάθουν σε λίγες ημέρες, ώστε να έχουν χρόνο να προετοιμάσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στόχος του νέου «Εξοικονομώ» είναι η ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών (κατά 38% περισσότερα κτίρια συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος), συνολικής επιφάνειας 5.150.000 τ.μ. Οπως εκτιμάται, η μέση επιδότηση θα κινηθεί στο 62%, ενώ θα ξεπερασθεί κατά 108% ο ετήσιος στόχος για την εξοικονόμηση ενέργειας από παρεμβάσεις σε κτίρια.

Για φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, έχει προβλεφθεί ξεχωριστός προϋπολογισμός έως 100 εκατομμύρια ευρώ. Για φυσικά πρόσωπα με ατομικά εισοδήματα έως 5.000 ευρώ και για νοικοκυριά με οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, η επιδότηση θα ανέρχεται στο 75%.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις