Οι αθρόες εγγραφές στελεχών υποδηλώνουν σύγκρουση τάσεων στην τοπική Νέα Δημοκρατία;;

Επτά χιλιάδες περίπου στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διεκδικούν μια θέση στις εσωκομματικές εκλογές. Το μεγάλο ενδιαφέρον υποχρεωτικά οδήγησε σε παράταση κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τη διευκόλυνση των διαδικασιών.

Ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου μίλησε  για τη μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία αλλά και τις καινοτομίες που χαρακτηρίζουν τις εκλογές υπογραμμίζοντας:

Μία εβδομάδα περίπου πριν τη λήξη της προθεσμίας υπάρχουν περιοχές όπως για παράδειγμα η Λευκάδα, το Κιλκίς, η Άρτα, η Καστοριά, η Σάμος, το Ηράκλειο όπου ξεπέρασαν ήδη τον συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων του 2018.

“Η τεχνολογία μας βοήθησε όχι μόνο να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία αλλά να φτάσουμε σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας συνομιλώντας με τα μέλη και τα στελέχη μας εκεί αλλά και να ακούσουμε χωρίς ενδιάμεσους τις τοπικές κοινωνίες. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τόσο με φυσική παρουσία όσο και ηλεκτρονικά.

Σε ότι αφορά την Καστοριά η μεγάλη προσέλευση μελών προς εγγραφή υποδηλώνει την σύγκρουση που είναι εμφανής και συζητείται μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Η υποβάθμιση της τοπικής οργάνωσης τα τελευταία χρόνια (αδιαμφισβήτητο αλλά εύκολο προς ερμηνεία γεγονός) ήταν μια πρόκληση για νέα στελέχη να δραστηριοποιηθούν κάτι που δεν έγινε και πάλι στο επίπεδο των ενδιαφερομένων για μέλη της ΔΕΕΠ.

Στις υποψηφιότητες για το συνέδριο υπάρχουν 3 περισσότεροι ενδιαφερόμενοι που δεν θα εκλεγούν.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις δύο υποψηφιότητες για την προεδρία από όπου ευχόμαστε θα προκύψει η αλλαγή και αναβάθμιση της οργάνωσης που τόσο έχει ανάγκη η Καστοριά όταν μάλιστα σε εθνικό επίπεδο η ΝΔ παραμένει πανίσχυρη πολιτικά, χωρίς εμφανή εσωτερικά μέτωπα και με δημοσκοπικό προβάδισμα. (κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκαν μέχρι σήμερα οι τοπικοί εκπρόσωποι)

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων. Kοντά στα επτά χιλιάδες στελέχη σε όλη την Ελλάδα κατέθεσαν υποψηφιότητα για τις θέσεις των μελών των διοικήσεων των οργανώσεων. Οι εγγραφές και οι ανανεώσεις των μελών προκειμένου να ψηφίσουν συνεχίζονται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις