Η επιστροφή χρισμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Νέα Δημοκρατία ως αιτία εσωκομματικών εξελίξεων

Στα «πατροπαράδοτα» χρίσματα και όχι απλώς σε στήριξη υποψηφίων, όπως συνέβη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, προσανατολίζεται η Νέα Δημοκρατία για τις επόμενες δημοτικές κάλπες όπως πληροφορηθήκαμε από τα παραπολιτικά του e-OTA.

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Ο νέος εκλογικός νόμος ορίζει ότι ο δήμαρχος εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή, εφόσον έχει εξασφαλίσει ποσοστό άνω του 43%, χωρίς να χρειάζονται συνεργασίες για να επιτευχθεί η κυβερνησιμότητα στους δήμους της επικράτειας.

Ετσι, στις απανωτές συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα στο Μοσχάτο, με αντικείμενο τη χάραξη της στρατηγικής του κόμματος για την επόμενη μάχη στην αρένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φαίνεται πως κερδίζει έδαφος η πρόταση για αμιγώς «γαλάζιους» υποψηφίους, τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, πληθαίνουν οι επαφές του γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων και βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη και του γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιου Κονταδάκη, με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπό τον συντονισμό του γραμματέα του κόμματος, Γιώργου Στεργίου.

Ίσως έτσι να εξηγείται και το αυξημένο ενδιαφέρον κύκλων που χρηματοδότησαν πανελλαδικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο την εγγραφή στελεχών στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για να ψηφίσουν στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές της 24/10.

Εάν λάβουμε ως δείγμα αυτών των εξελίξεων την Π.Ε Καστοριάς θα δούμε ότι ο αριθμός ενημερωμένων οικονομικά μελών ήταν μόλις 70 κατά την προηγούμενη περίοδο κάτι που υποδηλώνει το επίπεδο ενδιαφέροντος αλλά και λειτουργίας της ΔΕΕΠ. Σήμερα ο αριθμός των εγγεγραμμένων – ενημερωμένων στελεχών εκτινάχθηκε στα 1857 μέλη γεγονός που επιβεβαιώνει τα όσα αναφέρονται, το αυξημένο ενδιαφέρον όσων κινητοποιήθηκαν, καθώς και την σύγκρουση που επίκειται σε πρώτη φάση εσωκομματικά και στην συνέχεια στην διεκδίκηση των χρισμάτων και “αυτοδιοικητικών οφιτσίων”.

Στις μικρές τοπικές κοινωνίες η επαναφορά χρισμάτων ή στήριξης συνήθως δεν βοηθά και αυτό το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, γι αυτό και οι αυτοδιοικητικές επιλογές γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται “εν κρυπτώ” και σιωπηλά . Αυτή η τακτική οδηγεί παραδοσιακά στελέχη να δηλώνουν «εγγραφήκαμε αλλά είμαστε ψυχικά όλοι απόντες»! και αυτό το γνωρίζουν οι κεντρικές οργανώσεις αλλά και όσοι υποψήφιοι το πλήρωσαν στις βουλευτικές εκλογές του 2019 λόγω ανάμιξης τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές που προηγήθηκαν.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις