Όταν η Αμάλ συνάντησε την θύελλα…

Δύο γιγάντιες μαριονέτες παρέλασαν στη Γλασκώβη κοντά στη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή #COP26 .

Η μικρή Αμάλ, η γνωστή κακόγουστη απεικόνιση ενός νεαρού Σύρου πρόσφυγα ύψους 3,5 μέτρων που περιόδευσε και στην Ελλάδα, συνάντησε τη Θύελλα ύψους 10 μέτρων, η οποία μεταφέρθηκε στην πόλη για να τονίσει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στους ωκεανούς.

Επεισοδιακή η βόλτα της κούκλας «Αμάλ» σε όλη την Ευρώπη καταλήγει ενίοτε σε… πετροπόλεμο. Η άφιξη της Αμάλ στο Μάντσεστερ σηματοδοτεί το τέλος της επικής περιπλάνησής της…

Καθώς η Αμάλ εξερευνά την έκθεση, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Μάντσεστερ με θέμα την παιδική ηλικία θα συνειδητοποιήσει ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα καινούργιο, ακόμα μακρύτερο ταξίδι: Να χτίσει μία καινούργια ζωή στη νέα πατρίδα της…..

.

Το Ταξίδι έχει αναπτύξει ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που θα φέρει κοντά νέους ανθρώπους από προσφυγικές κοινότητες και κοινότητες φιλοξενίας, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• Ένα εγχειρίδιο με περισσότερες από 70 σελίδες Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Σημειώσεις για Εκπαιδευτικούς σε έξι γλώσσες με εικονογράφηση από τη Σύρια εικαστικό Diala Brisly.

• Μπορείτε να κατεβάσετε το υλικό αυτό στη διεύθυνση: http://www.walkwithamal.org/education/activity-pack/

• Μια σειρά διαδικτυακών εκπαιδευτικών εκδηλώσεων που παρέχονται εντελώς δωρεάν σε εκπαιδευτικούς

• Το «Φτιάξτε Κάτι με την Αμάλ» – μία διαδραστική διαδικτυακή πρωτοβουλία αφιερωμένη σε καλλιτεχνικές δημιουργίες εμπνευσμένες από τη διαδρομή της Αμάλ.

πληροφορίες και φωτο από το Twitter

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις