Έως 300 ευρώ στους πολίτες για να εμβολιαστούν…

Το κοινοβούλιο ενέκρινε την καταβολή των χρημάτων σήμερα, δίνοντας το «πράσινο φως» σε μια πρόταση της κυβέρνησης, η οποία είχε αρχικά σκεφθεί να διανείμει voucher για ξενοδοχεία ή εστιατόρια, ωστόσο επέλεξε τελικά να προσφέρει μετρητά.

Αυτό είναι το τελευταίο μέτρο στην Σλοβακία που προσφέρει χρήματα έως 300 ευρώ στους πολίτες άνω των 60 ετών, που εμβολιάζονται κατά του νέου κορονοϊού ή λαμβάνουν την αναμνηστική δόση τους, με στόχο να δώσει ώθηση στα ποσοστά ανοσοποίησης, που υπολείπονται έναντι άλλων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσοι κάνουν τις ενισχυτικές δόσεις τους έως τα μέσα Ιανουαρίου θα λάβουν 300 ευρώ, ενώ οι άνω των 60 που θα έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα εμβολιασμού έως τότε θα δικαιούνται το ποσό των 200 ευρώ.

Μεταξύ του πληθυσμού της Σλοβακίας, το 46,5% είναι πλήρως εμβολιασμένο, κάτω από τον μέσο όρο 66,8% της ΕΕ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDC)

Η Σλοβακία δεν είναι η πρώτη χώρα που δίνει κίνητρα για τον εμβολιασμό. Η Ελβετία, τον Οκτώβριο, προσέφερε σε πολίτες που έπειθαν τους φίλους τους να κάνουν ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, δωρεάν γεύματα σε εστιατόρια και εισιτήρια για τον κινηματογράφο.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις