Οργισμένη ανακοίνωση από την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων κατά του Παύλου Πολάκη

Την οργή του νομικού κόσμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για δημιουργία μίας δεύτερης σχολής δικαστών, αλλαγές στο δικαστικό σώμα και εθελούσια έξοδο εν ενεργεία δικαστών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους δικαστές με αφορμή την κλήση σε απολογία του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση Novartis, μιλώντας για νέα σχολή δικαστών και εθελούσιας εξόδου για όσους έχουν κλείσει τα 58 έτη.

«Δημιουργία δεύτερης Σχολής Δικαστών, γιατί πρέπει να ανανεωθεί το Σώμα. Και θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γι’ αυτούς που είναι πάνω από 58, 59, 60 ετών».

Η τοποθέτηση Πολάκη προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη (…) αμφισβητούν με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις».

Ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στον θεσμό της δικαιοσύνης επανέλαβε τις γνώριμες πλέον θέσεις του για τους αρμούς της εξουσίας με αναφορές σε χορούς συρτούς και πεντοζάλη.

«Επειδή την άλλη πρέπει να είναι αλλιώς, για να είναι αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε σκοπό. Ο σκοπός αλλιώς αντί να είναι σιγανός συρτός πρέπει να γίνει μαλεβιζιώτης ή πεντοζάλης».

«Τα δομικά και μόνιμα πλέον προβλήματα της Δικαιοσύνης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να αυξήσει τα ελλιπή κονδύλια του προϋπολογισμού για την χρηματοδότησή της. Η εύκολη διέξοδος είναι η απόσειση των ευθυνών και η απόδοσή τους σε Δικαστές και Εισαγγελείς οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανθρώπινων αντοχών», αναφέρεται στην ανακοίνωση των δικαστών.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση έκανε λόγο για οιονεί εκτροπή και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις