Καιρός για… δύο και τρεις ματιές στα υδραυλικά μας!

Οδηγίες αποφυγής προβλημάτων λόγω παγετού. 5 tips, για να προστατεύσουμε τις εγκαταστάσεις μας από την παγωνιά. ❄️

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που επικρατεί και πάλι σε πολλές περιοχές της χώρας συνοδεύεται από πολικές θερμοκρασίες.
Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να κάνετε ορισμένους ελέγχους για να μην αντιμετωπίσετε αργότερα προβλήματα.
Σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας από τον παγετό που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται αναλυτικά στο τι πρέπει να γίνεται κάθε φορά για να αποφευχθεί το πάγωμα των σωληνώσεων:

  • Μαθαίνουμε καταρχήν πού βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού μας, καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.
  • Ελέγχουμε και βεβαιωνόμαστε ότι οι διακόπτες (βάνες) του εσωτερικού μας δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά. Ελέγχουμε το ιδιωτικό μας δίκτυο ύδρευσης για τυχόν διαρροές ή φθορές.
  • Φροντίζουμε για την αποκατάσταση ή εγκατάσταση μονώσεων σε ευάλωτα σημεία του εξωτερικού ιδιωτικού μας δικτύου από εξειδικευμένους τεχνίτες. Υδρόμετρα που βρίσκονται σε φρεάτια – ντουλάπια εκτεθειμένα και κυρίως σε περιοχές γύρω από τον αστικό ιστό είναι ακόμη πιο ευάλωτα στην παγωνιά. Σε περίπτωση που παγώσουν τα υδρόμετρα, δεν τα ζεσταίνουμε με φλόγιστρα και άλλα θερμαντικά μέσα, γιατί το πιθανότερο είναι να τα κάψουμε και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερα προβλήματα, οπότε περιμένουμε να ξεπαγώσουν μόνα τους.
  • Διατηρούμε καθαρές τις υδρορροές από φύλλα και σκουπίδια σε μπαλκόνια και ταράτσες. Βεβαιωνόμαστε ότι λειτουργούν ομαλά.
  • Σε περίπτωση μακρόχρονης απουσίας τον χειμώνα, απομονώνουμε ή εκκενώνουμε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα και της κεντρικής υδροδότησης του σπιτιού μας. 

Η παραπομπή στο παραπάνω άρθρο οδηγιών προστασίας των υδραυλικών εγκαταστάσεων από την παγωνιά, απεστάλη από την ΕΥΑ Θεσσαλονίκης μέσω της εφαρμογής viber στους καταναλωτές. Αυτές οι κινήσεις κάνουν την διαφορά στην μέριμνα και την παροχή βοήθειας και υπηρεσιών που ποτέ δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν και να υλοποιήσουν πολιτικά στελέχη τοπικών ΔΕΥΑ όπως της Καστοριάς που πλήττονται πολύ περισσότερο από τα καιρικά φαινόμενα και τον παγετό παρά του ότι υπάρχει και μέλος του Δ.Σ. με πλήρη απασχόληση στην Επιχείρηση με την αρμοδιότητα επίβλεψης και διαχείρισης της ιστοσελίδας της Επιχείρησης. ΕΔΩ.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις