Πρόσκληση στους Δήμους και τις Περιφέρειες στο Πρόγραμμα “Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου Χώρου”

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που η Κυβέρνηση έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 204 εκατ. ευρώ, όπως σημειώνει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση. 

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δημιουργήσει συνθήκες αστικής αναζωογόνησης με σημαντικά περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνεται η ανάπλαση ιστορικών κέντρων και υποβαθμισμένων περιοχών, η επαναχρησιμοποίηση του κτιριακού αποθέματος των πόλεων, η δημιουργία δικτύων ήπιας μετακίνησης, η ανάπλαση περιοχών με ύδατα και χώρους πρασίνου, η εγκατάσταση καινοτόμων συστημάτων για εξοικονόμηση ενέργειας.

Δυνητικοί δικαιούχοι στο Πρόγραμμα  είναι όλοι οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της χώρας οι Αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρείες ΟΤΑ (ΑΑΟΤΑ), καθώς και δημόσιοι φορείς ή υπηρεσίες που έχουν σχετικές αρμοδιότητες. 

Με την μεγάλη παρακαταθήκη των έτοιμων εγκεκριμμένων και χρηματοδοτημένων προς κατασκευή έργων που άφησε η προηγούμενη διοίκηση του δήμου και δεν βλέπουμε να υλοποιούνται αλλά βρίσκονται στην αναμονή, εκτιμούμε ότι, δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο Καστοριάς, να ενταχθεί σε ένα εμβληματικό έργο ανάπλασης της παλιάς πόλης αλλά και δημοτικών κτηρίων, από το να επιδίδεται στο αγαπημένο του χόμπι…

Να βγάζει φωτογραφίες και όταν αυτές δεν του φτάνουν να συμπληρώνει με το συνεργείο αποχιονισμού που έτσι και αλλοιώς θα έπρεπε να λειτουργεί και να επιλύει προβλήματα της καθημερινότητας !!!!!

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις