Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Ο πλανήτης μας, η υγεία μας – o ΠΟΥ γιορτάζει εν μέσω πανδημίας

Η 7η Απριλίου αποτελεί μια ημέρα ορόσημο για το βασικότερο της ανθρώπινης υπόσταση, καθώς εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Η ημέρα αυτή επικεντρώνεται στα σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν σύσσωμο τον πλανήτη. Αποτελεί την υπενθύμιση για όλους τους ανθρώπους σε αυτόν τον κόσμο, πως το συγκεκριμένο αγαθό είναι το σημαντικότερο όλων και αποτελεί βασική προτεραιότητα η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμισή του.

Έτσι, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποτελεί ορόσημο για όλο τον ανθρώπινο πληθυσμό, ειδικά σε μια περίοδο που αναδείχθηκε η σημαντικότητα της υγείας με την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των δεινών που προκάλεσε.

Άλλωστε, η Covid-19 συνεχίζει να προβληματίζει μεγάλο μέρους του επιστημονικού κόσμου, παρά το γεγονός ότι εκείνος έκανε τεράστια βήματα μπροστά σε μικρό χρονικό διάστημα. Η ανακάλυψη και χρήση του εμβολίου στον πληθυσμό και η αναχαίτιση της πανδημίας σε σημαντικό μέρος του πλανήτη, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Η 7η Απριλίου του 1948 είναι η ημερομηνία «γέννησης» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα που αφορούν τον παράγοντα που εξετάζει και κρίνει τη φυσική, ψυχολογική και πνευματική κατάσταση των ανθρώπων.

5 Σούπερ Συμβουλές για υγιή παιδιά

Ίδρυμα Ωνάση – Η 7η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και οι Οργαμίτες μοιράζονται 5 Σούπερ Συμβουλές για υγιή παιδιά. Τι απαιτεί η καρδιά για να συνεχίσει να χτυπά; Τι χρειάζονται οι πνεύμονες για να είναι ευτυχισμένοι; Ποιο είναι το αγαπημένο πράγμα του Νεφρού και τι είδους συμβουλές δίνει το Συκώτι; Μοιραστείτε το Σχέδιο Υγιεινής Διαβίωσης με τα παιδιά και ανακαλύψτε τις Σούπερ Συμβουλές τους. Μάθετε περισσότερα στοhttps://www.onassis.org/health/orgami…

Οι οργαμίτες εντάσσονται στις δράσεις και παρεμβάσεις των Προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας για το σχολικό έτος 2021-2022 (Θεματική Κατηγορία 19) και λειτουργούν υπό την επιστημονική αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Υπουργείου Υγείας, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις