Ανοίγει πλατφόρμα με όλα τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Ξιφαρά, Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,(στο 7o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς στις 6 – 9 Απριλίου υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου) «Το Υπουργείο έχει πολύ μεγάλο όγκο συναλλαγών με τους πολίτες. Πρέπει να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί»
Ο ΓΓ κ Ιωάννη Ξιφαράς ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα, στην οποία θα καταγραφούν όλοι οι δημόσιοι φορτιστές ανά την χώρα, προκειμένου να γνωρίζει ο πολίτης που μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητό του.

Ο παρακάτω διαδραστικός χάρτης περιλαμβάνει όλα τα δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ελληνική επικράτεια. Κάποια από αυτά είναι διαθέσιμα προς χρήση όλο το 24ωρο, ενώ κάποια άλλα ακολουθούν το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες βρίσκονται.

Επιλέγοντας το κάθε σημείο μπορείτε να μάθετε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για αυτό όπως είναι η ακριβής τοποθεσία, το είδος του φορτιστή, το δίκτυο στο οποίο ανήκει, τα διαθέσιμα βύσματα, τη χρέωση της χρήσης του κ.ά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί σταθμοί προσφέρουν δωρεάν φόρτιση! Οι πράσινοι δείκτες στο χάρτη υποδεικνύουν σημεία με φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος AC, ενώ οι πορτοκαλί σταθμούς στους οποίους υπάρχουν και ισχυρότεροι ταχυφορτιστές DC (συνεχούς ρεύματος).

Ανακαλύψτε τον πλησιέστερο σε εσάς σταθμό φόρτισης, εδώ:

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις