Υπουργός Εθνικής αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος προς Τουρκία: Φτάνουμε και εμείς επικίνδυνα στα όριά μας

Με εκτενή αναφορά για την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο του 17oυ GLOBSEC Bratislava Forum 2022, της Σλοβακίας.

Αισθανόμαστε περίεργα να έχουμε έναν σύμμαχο ο οποίος μας απειλεί με casus belli αν επιλέξουμε να ασκήσουμε ένα από τα νόμιμα δικαιώματά μας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δηλαδή να επεκτείνουν τα χωρικά μας ύδατα πέραν του ορίου των 6 ναυτικών μιλίων.

Απειλή πολέμου μεταξύ δύο συμμάχων;; Δεν θέλω να το πιστεύω και δεν θέλω να έχω συμμάχους που πραγματοποιούν πάνω από 40 υπερπτήσεις ημερησίως, όχι απλά εισβολές στον εναέριο μας χώρο, αλλά υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένες μας περιοχές.

Κάποιες φορές κάποιες από αυτές τις υπερπτήσεις πραγματοποιούν τις βραδινές ώρες αναρωτιέμαι γιατί;; Είναι παράξενο να έχεις ένα σύμμαχο που κάνει λόγο για αποστρατιωτικοποίηση ορισμένων νησιών μας με μία σειρά νομικών επιχειρημάτων τα οποία θα ήμουν πολύ ευτυχής να αντικρούσω, αλλά δεν είναι επί της παρούσης να το κάνω εδώ.

Υποστηρίζοντας επίσης πως αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν… τότε τι;; Είναι προς αρπαγή;; Από ποιόν;; Τα χάνουμε ως κυριαρχικά μας εδάφη;; Χάνονται από την Ελλάδα και τα παίρνει κάποιος άλλος;;

Αυτές είναι όχι μόνο απαράδεκτες καταστάσεις αλλά και παράλογες αν με ρωτάτε, και θα κάνουμε ότι πρέπει σύμφωνα με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, για να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε τα πλήρη κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Να σας πω ότι και εμείς φτάνουμε επικίνδυνα στα όριά μας….

Στα όριά της αυτοσυγκράτησης και της υπομονής μας… αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις