Αποφάσισε να σιτιστεί ο Γιάννης Μιχαηλίδης – Ποιός είναι

Μετά από 68 ημέρες, ο “αγωνιστής πείνας” Γιάννης Μιχαηλίδης αποφάσισε να λάβει σίτιση και προτίθεται να διεκδικήσει μέσω της δικαστικής οδού υφ’ όρων απόλυση αίτημα που εχει απορριφθεί σπο το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Λαμίας

Με ενυπόγραφο κείμενο που δημοσιεύεται σε διαδικτυακό ιστότοπο με παράθεση ιδεολογικοπολιτικών αναφορών του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Γιάννης Μιχαηλίδης δηλώνει, «..Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι διακόπτω αυτόν τον δύσκολο αγώνα, χωρίς να έχω κερδίσει κάτι ουσιαστικό. Ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε αυτός ο αγώνας και δεν σκοπεύω να τον αφήσω ανολοκλήρωτο. Η διακοπή είναι προσωρινή. Κάποιοι απ’ τους λόγους είναι οι προφανείς. Κάποιοι δεν είναι. Ζητώ συγγνώμη από όσους με στήριξαν που δεν μπορώ να μοιραστώ τους λόγους δημόσια αυτή τη στιγμή. Σε περίπτωση που χρειαστεί θα επανέλθω, θα εξηγήσω αναλυτικά δημοσίως τους λόγους που επέλεξα την προσωρινή διακοπή. Θα συνεχίσω να διεκδικώ αυτό που δικαιούμαι και ευελπιστώ να μη χρειαστεί να επανέλθω.»..

Με έφεση κατά της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου Αμφισσας του κατάδικου τρομοκράτη και ληστή Γιάννη Μιχαηλίδη το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας (28/07) απέρριψε εκ νέου το αίτημα του για υφ’ όρον απόλυση. Στο σκεπτικό των Δικαστών αναφέρεται «η διαγωγή του λοιπόν κατά τον πρόσφατο χρόνο είναι προσχηματικά καλή και η απόλυτη αναγκαιότητα στην συνέχιση της κράτησης του για την αποτροπή τέλεσης άλλων αδικημάτων παραμένει».

Ενώ στην ίδια απόφαση σημειώνεται οτι «μέχρι τότε είχε τιμωρηθεί με την απόφαση 3/21.1.2014 του πειθαρχικού συμβουλίου του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού με την – διαγραφείσα σήμερα – ποινή του περιορισμού σε ειδικό κελί κράτησης για πέντε ημέρες και την ποινή των 35 βαθμών συνολικά για τις πράξεις της άσκησης βίας, της απείθειας και τον ύβρεων κατά μελών του προσωπικού».

Ο κατάδικος τρομοκράτης , έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση, και με τη διάταξη του Σωφρονιστικού Συστήματος, το Δικαστικό Συμβούλιο Άμφισσας απέρριψε δις το αίτημα για υφ’ όρον απόλυση του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Βιογραφικό Σημείωμα: Πληροφορίες από Nantia Report

1. Συμμετείχε σε #επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας (2006) και έξω από το Μον Παρνές (2007).

2. Το 2011 με τόξο και βέλη στοχεύει τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και χαρακτηρίζεται “#τοξοβόλος του Συντάγματος”- του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο

3. Σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο (05/2011) – μαζί με το Θεόφιλο #Μαυρόπουλο κρατείται στις φυλακές της Τίρυνθας- φορούσαν αλεξίσφαιρα και #πυροβόλησαν τραυματίζοντας αστυνομικό στην #Πεύκη – τότε- διαφεύγει με το περιπολικό των αστυνομικών.

4. Συλλαμβάνεται (2013) με άλλους ομοϊδεάτες του – Νίκο #Ρωμανο, Δημήτρη #Πολίτη και Ανδρεα Δημήτρη #Μπουρζούκο * – με βαρύ οπλισμό στη διπλή ληστεία #Βελβεντό Κοζάνης- εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για συμμετοχή του στην τρομοκρατική Οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ..

5. Καταδικάζεται (2015) σε 20έτη κάθειρξη και οδηγείται στις Αγροτικές Φυλακές

6. Μετά από #απόδραση (2019) κατάδικος στις Φυλακές Τίρυνθας, συμμετέχει στη ληστεία σε τράπεζα στην #Αχαϊα με άλλους ομοϊδεάτες του προς ενίσχυση του “Επαναστατικού ταμείου”

7. Συλλαμβάνεται (2020) από την #Αντιτρομοκρατική στην Αγία Παρασκευή, και στο βαν για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό- Kalashnikov, Uzi και δύο πιστόλια – με σφαίρες στις θαλάμες (έτοιμα για χρήση σε περίπτωση “εμπλοκής) στο οποίο επέβαινε και η επίσης σεσημασμένη (“νταντά” του γιου των #Ρούπα#Μαζιώτη, Κωνσταντίνα #Αθανασοπούλου, καταδικασμένη εκτίει ποινή φυλάκισης, για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», συμμετείχε στο σχέδιο απόδρασης του κατάδικου Τρομοκρατη Νικου #Μαζιώτη από τις φυλακές)..

Τώρα κάποιοι απορούν με ποιο σκεπτικό απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Λαμίας το αίτημα αποφυλάκισης του και για να μην κινδυνεύει, όπως ισχυρίζεται η (προσωπική) ιατρός του επί 67(!) ημέρες “αγωνιστή” πείνας και οι ομοϊδεάτες του, ας φάει!

Α.ΚΥ.Γ .. τυχαίο γεγονός ότι η υπογράφουσα Παντελία #Βεργοπούλου, ως (προσωπική) ιατρός του, αναφορικά με την πορεία της υγείας του, είναι η μητέρα του Ανδρέα- Δημήτρη #Μπουρζούκου με τον οποίο ειχαν συλληφθεί μαζί, μετά απο καταδίωξη στη διπλή #ληστεία που διέπραξαν με βαρύ οπλισμό στο #Βελβεντό Κοζάνης.. #NantiaReport #ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ #ΦΥΛΑΚΕΣ #ΔΕΝ_ΕΙΝΑΙ_ΑΘΩΟΙ #ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Εικόνα

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις