Εντυπωσιακό βίντεο με την εκπαίδευση πλοηγών και αξιωματικών γέφυρας σε πλοία μινιατούρες!

Μπορεί να μοιάζουν με παιδικά σκάφη, αλλά εξυπηρετούν έναν πολύ σοβαρό σκοπό. Κάποιος ξένος που δεν γνωρίζει μπορεί να δε σε αυτήν την εγκατάσταση κοντά στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας μεγάλους άντρες να πλέουν γύρω από μια λίμνη με μικροσκοπικά πλοία.

Ωστόσο, αυτοί είναι πλοηγοί των μεγαλύτερων πλοίων του κόσμου και εκπαιδεύονται στην πλοήγηση τους με σχολαστικά σχεδιασμένα μοντέλα κλίμακας 1:25 πραγματικών κρουαζιερόπλοιων, δεξαμενόπλοιων, φορτηγών πλοίων και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Port Revel Shiphandling, που λειτουργεί από το 1967, έχει εκπαιδεύσει πάνω από 6.000 πλοηγούς και αξιωματικούς γέφυρας εμπορικών πλοίων από όλο τον κόσμο στη τεχνητή λίμνη των 13 στρεμμάτων. Τα μηχανήματα που διαθέτει για την δημιουργία ανέμου, κύματος και ρεύματος προσομοιώνουν πραγματικές συνθήκες, για να βοηθήσουν τους πιλότους να μάθουν πώς να κάνουν ελιγμούς σε ρηχά νερά και να αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης- σε ασφαλείς συνθήκες.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί.

Το εκπαιδευτικό κέντρο διαθέτει και προσομοίωση των δεξαμενών του καναλιού του Παναμά. Η ένωση πλοηγών του καναλιού του Παναμά έχει δημιουργήσει τη δική της λίμνη στην οποία εκπαιδεύονται, παρόλα αυτά στέλνει ανώτερους πλοηγούς και εκπαιδευτές προσομοιωτών στο Port Revel για να μάθουν τρόπους διδασκαλίας χρησιμοποιώντας επανδρωμένα μοντέλα.

Το Port Revel έχει κατασκευάσει δύο μοντέλα μεγάλων πλοίων και τα στέλνει μαζί με τέσσερα τηλεχειριζόμενα ρυμουλκά στο εκπαιδευτικό κέντρο του καναλιού του Παναμά.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις