Στρατιώτες της Ταϊβάν πετάνε πέτρες σε κινεζικό drone και το video γίνεται Viral στην Κίνα

Στις 24 Αυγούστου, ο στρατός της Ταϊβάν επιβεβαίωσε ότι ένα video που κυκλοφορεί στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης με Ταϊβανούς στρατιώτες να κοιτάζουν προς ένα κινεζικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος(UAV) είναι αυθεντική.

Ο στρατός της Ταϊβάν ανέφερε ότι ένα «πολιτικό drone» παρατηρήθηκε να πετά πάνω από το τάγμα Lieyu Garrison που εδρεύει σε νησιά της Ταϊβάν γύρω στις 6 το απόγευμα της 16ης Αυγούστου. Αυτά τα νησιά διοικούνται από την Ταϊβάν, αλλά βρίσκονται στη νοτιοανατολική ακτή της ηπειρωτικής Κίνας. Ο χειριστής του UAV έδειξε πολύ έντονο ενδιαφέρον για τη στρατιωτική εγκατάσταση.

Ο στρατός δήλωσε περαιτέρω ότι το τάγμα είχε λάβει «τα κατάλληλα μέτρα αντίδρασης για να απωθήσει το drone και ξεκίνησε μέτρα αντιεπιτήρησης σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες». Ωστόσο στο βίντεο στο διαδίκτυο φαίνεται δύο στρατιώτες να πετάνε πέτρες στο drone

Συνήθως, το τυπικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει προειδοποιητικές φωτοβολίδες για να αποκρούσουν τα κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αντί να αναλάβουν πιο δραστικά μέτρα, όπως την κατάρριψη αεροσκαφών, για να αποφευχθεί η κλιμάκωση των εντάσεων στα στενά.

Σε αυτή την περίπτωση, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι δόθηκε μόνο ραδιοπροειδοποίηση επειδή το UAV ήταν ακόμα στην ανοικτή θάλασσα. «Δεν εκτοξεύτηκαν φωτοβολίδες αφού δεν διέσχισε τον εναέριο χώρο της χώρας».

Με πληροφορίες από: Eurasian Times

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις