Τα αναρίθμητα οφέλη των φύλλων της συκιάς

Μπορεί η συκιά να μας δίνει τους περίφημους, ζουμερούς καρπούς της, πολλοί όμως δεν γνωρίζουν τα αναρίθμητα οφέλη που έχουν για τον οργανισμό μας τα φύλλα της συκιάς.

Οι θεραπευτικές τους ιδιότητες αφορούν ασθένειες όπως ο διαβήτης, η βρογχίτιδα, δερματικά έλκη και άλλα δερματικά προβλήματα, κονδυλώματα γεννητικών οργάνων, υψηλή αρτηριακή πίεση, κύρρωση του ήπατος.

Τα αποξηραμένα φύλλα συκιάς περιέχουν Ω3, Ω6, και φαινόλες, που βοηθούν στην πρόληψη του εμφράγματος και της στεφανιαίας νόσου

Μειώνουν τα τριγλυκερίδια

Έχουν αντιοξειδωτική δράση

FIG LEAVES

Η κατανάλωση αφεψήματος από φύλλα συκιάς, προλαμβάνει την υπέρταση

Τα φύλλα συκιάς έχουν καθαρτικές ιδιότητες

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, κι έτσι προλαμβάνουν την οστεοπόρωση

Περιέχουν φυτικές ίνες, και ενδείκνυται ως θεραπευτική αγωγή σε διάφορες μορφές καρκίνου, ιδιαίτερα του μαστού και του παχέως εντέρου

Πολλές εταιρείες καλλυντικών χρησιμοποιούν τα φύλλα συκιάς, καθώς βοηθούν στην θεραπεία των πανάδων, των ρυτίδων και της ακμής

Πως θα καταναλώσετε τα φύλλα συκιάς:

Συνήθως τα καταναλώνουμε σε μορφή αφεψήματος. Σε ένα λίτρο νερό, προσθέστε ¼ του φλυτζανιού φύλλα συκιάς, βράστε για 10’ και αφήστε το για 5’ να τραβήξει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες. Στη συνέχεια, καταναλώστε το.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα, ψιλοκομμένα στις σαλάτες σας. Επίσης, προσθέστε τα στα δημητριακά σας, σε γλυκά, ή ακόμα και σκέτα, αποξηραμένα σαν σνακ.

BIG GREEN LEAVE

Πως θα προετοιμάσετε τα φύλλα συκιάς:

Κόψτε τα φύλλα, πλύνετε τα με άφθονο νερό, και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Αν θέλετε να τα καταναλώσετε ως αφέψημα, χρησιμοποιήστε τα φρέσκα, απλά κόψτε τα σε κομμάτια.

Για να τα αποξηράνετε, ακολουθήστε την εξής διαδικασία:

Αφού κόψετε και πλύνετε καλά τα φύλλα, τοποθετήστε τα πάνω σε ένα βαμβακερό ύφασμα, μπροστά από ένα ηλιόλουστο παράθυρο. (όχι σε εξωτερικό χώρο, κάτω από τον ήλιο). Αναποδογυρίστε και αλλάξετε τους θέση 2-3 φορές την ημέρα. Χρειάζονται συνήθως 3 μέρες για να στεγνώσουν.

Όταν στεγνώσουν καλά, τρίψτε τα με τα χέρια σας και αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο κι έτσι θα τα διατηρήσετε για αρκετό διάστημα.

*Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού αν έχετε προβλήματα υγείας. Τα βότανα δεν αντικαθιστούν την φαρμακευτική αγωγή σας. Σε κάθε περίπτωση, να τα χρησιμοποιείτε πάντα με την σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας.

Αγάπη Νικολάου

ΠΗΓΗ

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις