Στην Κίνα γκρεμίζουν σαν τραπουλόχαρτα τους χρεοκοπημένους ουρανοξύστες – Απίστευτα video

Tο δραματικό βίντεο που γυρίστηκε στη νοτιοδυτική πόλη Κουνμίνγκ τον Αύγουστο του 2021 δείχνει όλη την κλίμακα της φούσκας ακινήτων της Κίνας.

Οι θεατές ακούγονται να ουρλιάζουν με δέος καθώς 15 πολυκατοικίες πολυκατοικιών κατεδαφίζονται από 85.000 ελεγχόμενες εκρήξεις σε λιγότερο από ένα λεπτό, ενώ αντίστοιχες ελεγχόμενες εκρήξεις κατεδάφισης έγινα  και τον φετινό Αύγουστο,

Τα ημιτελή κτίρια, τα οποία αποτελούσαν ένα συγκρότημα με το όνομα «Sunshine City II», είχαν μείνει άδεια από το 2013 όταν εκείνοι που θα αναλάμβαναν την αξιοποίησή τους ξέμειναν από χρήματα ενώ βρέθηκαν και ελαττώματα στις κατασκευαστικές εργασίες.

Η υπερπροσφορά είναι πρόβλημα εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είχε εξαντληθεί επίσης η υπομονή του με τις υπερβολές του τομέα ακινήτων, λένε οι παρατηρητές, και το Πεκίνο διατύπωσε «τρεις κόκκινες γραμμές» για να μειώσει τα επίπεδα χρέους στον τομέα. Η Evergrande αποδεικνύεται το πρώτο μεγάλο θύμα.

Και έτσι οι μαζικές κατεδαφίσεις κτιρίων συνεχίζοντα αμείωτες καθώς τον περασμένο Ιανουάριο η Evergrande διετάχθη να γκρεμίσει άλλα 490 κτίρια σύμφωνα με το CNN

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις