«Ομόνοια»: Απέλυσαν απογραφείς που κατέγραψαν μεγάλο αριθμό Ελληνικού πληθυσμού στη Χειμάρρα

Νέες καταγγελίες για συνέχιση των παρατυπιών στην απογραφή του ελληνικού πληθυσμού, κάνει η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (Ομόνοια), αποκαλύπτοντας ότι οι αλβανικές αρχές απολύουν και απογραφείς που κάνουν σωστά τη διαδικασία απογραφής.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η «Ομόνοια» καταγγέλλει ότι απολύθηκαν των καθηκόντων τους δύο υπάλληλοι προσωρινής απασχόλησης, γηγενείς ως επί το πλείστον της περιοχής, που εν τούτοις είχαν προσληφθεί νομότυπα, στη θέση του Απογραφέα  διότι όπως αναφέρει, τους δηλώθηκε: «στις περιοχές που κάλυπταν και αφορούν την κωμόπολη της Χιμάρας προέκυπτε στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, υπερβολικός αριθμός Ελληνικής καταγωγής πολιτών». Σύμφωνα επίσης με τις καταγγελίες στα τάμπλετ που έχουν προμηθευτεί οι απογραφείς δεν συμπεριλαμβάνονται ερωτήσεις που σχετίζονται με τη «διαφορετική της Αλβανικής εθνικής ταυτότητας, την Ορθόδοξη θρησκεία και την Ελληνική μητρική γλώσσα», ενώ  παρατηρείται «δραστηριοποίηση φορέων και ατόμων που ισχυρίζονται αρμοδιότητα της Στατιστικής Αρχής, που εν τούτοις όμως παρεμβάλλονται απροκάλυπτα εξωθεσμικά ασκώντας έλεγχο και πιέσεις τόσο στους απογραφείς όσο και στους πολίτες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Ομόνοιας»

«Στη Χιμάρα εκτροχιάζεται η διαδικασία Απογραφής: η Στατιστική Αρχή απολύει απογραφείς διότι εφαρμόζουν τις διατάξεις κείμενης νομοθεσίας!!! Στο τέλος προηγούμενης εβδομάδας (δεύτερης σε ότι αφορά στην υλοποίηση α’ Φάσης Απογραφής – Συλλογή στο Πεδίο Στοιχείων του Ερωτηματολογίου Cens – 2023), στο Δήμο Χιμάρας σημειώθηκε το πλέον αποκαλυπτικό των πραγματικών στοχεύσεων των αρμοδίων (;!) – και εφαρμοστικών αρχών – INSTAT της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών. Απολύθηκαν των καθηκόντων τους δύο υπάλληλοι προσωρινής απασχόλησης, γηγενείς ως επί το πλείστον της περιοχής, που εν τούτοις είχαν προσληφθεί νομότυπα, στη θέση του Απογραφέα και για δίμηνη απασχόληση.

Το αιτιολογικό δεν αναφέρεται επισήμως, ωστόσο όμως σχεδόν απροκάλυπτα τους δηλώθηκε: στις περιοχές που κάλυπταν και αφορούν την κωμόπολη της Χιμάρας προέκυπτε στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, υπερβολικός αριθμός Ελληνικής καταγωγής πολιτών. Στην ουσία οι δύο υπάλληλοι εφάρμοζαν ρητά την νομική διάταξη για το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων που εντόπιζαν στα οικογενειακά νοικοκυριά και επί το πλείστον διότι εξαντλούσαν τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα που διαθέτουν οι ηλεκτρονικές συσκευές που τους έχουν προμηθεύσει!!! Η επισήμανση της δεύτερης τούτης λεπτομέρειας έχει ειδική σημασία δεδομένου ότι σε όλα σχεδόν τα νοικοκυριά εκτός των κομουνιστικής ρύθμισης «μειονοτικών ζωνών» ο ισχυρισμός των υπαλλήλων του INSTAT, είναι ότι η συσκευή τους δεν περιέχει ερωτήματα για τα οποία πολλοί πολίτες επιμένουν. Τα στοιχεία αυτά αφορούν στην διαφορετική της Αλβανικής εθνικής ταυτότητας, την Ορθόδοξη θρησκεία και την Ελληνική μητρική γλώσσα. Επιπροσθέτως και επί της ευκαιρίας καταγγέλλουμε ότι σε όλες τις περιοχές ιστορικής αριθμητικής σημαίνουσας παρουσίας του γηγενούς Ελληνισμού παρατηρείται δραστηριοποίηση φορέων και ατόμων που ισχυρίζονται αρμοδιότητα της Στατιστικής Αρχής, που εν τούτοις όμως παρεμβάλλονται απροκάλυπτα εξωθεσμικά ασκώντας έλεγχο και πιέσεις τόσο στους απογραφείς όσο και στους πολίτες.

*** Φορείς της πολιτείας που θα έπρεπε να είναι αυστηροί εφαρμοστές του Νόμου και που σύμφωνα με την Στατιστική Αρχή έχουν καταρτιστεί σε ότι αφορά ειδικά τα ευαίσθητα και προαιρετικά ερωτήματα, έχουν στην πράξη μετατραπεί σε υπηρέτες κέντρων που στοχεύουν να εκθέσουν τη διαδικασία σε ότι αφορά την αξιοπιστία της.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο εξ άλλου ότι ενώ τα γνωστά ανθελληνικά πολιτικά σχήματα και συλλογικότητες εστιάζουν με ανιστόρητα επιχειρήματα και φανταστικά σενάρια δήθεν εδαφικών κινδύνων που ελλοχεύουν στην διαδικασία Απογραφής, στις περιοχές του Μουρσί και Χιμάρας, ακριβώς εκεί παρατηρούνται και οι περιπτώσεις «υπακοής» των κρατικών φορέων. Τα φαινόμενα παραβιάσεων στη διαδικασία που αναφέραμε στο προηγούμενο Δελτίο συνεχίζονται με την ίδια ένταση και σε όλο το γεωγραφικό χώρο παρουσίας των Ελληνικής καταγωγής και Ορθόδοξης θρησκευτικής ταυτότητας πολίτες και κοινότητες. Ας προστεθεί το ατεκμηρίωτο πρόσχημα ότι δήθεν τα υπό χρήση τάμπλετ εργασίας των απογραφέων δεν διαθέτουν τα ευαίσθητα ερωτήματα μετά τον αριθμό 169. Επί το πλείστον κι εξίσου προκλητικό το γεγονός ότι πληθώρα υπαλλήλων απογραφής ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν ότι μέλη των οικογενειών περί των οποίων ο οικογενειάρχης δηλώνει υπεύθυνα και αρμοδίως, δεν διαβιούν στην οικογενειακή στέγη».

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις