Μετεκλογικές σκέψεις

Θεωρώ πως έχουμε παραδώσει σημασία σε κάτι καραγκιοζαρέους που ξημεροβραδιάζονται στο fb και στο twitter βρίζοντας όσους βρέθηκαν σε συνδυασμούς που δεν δικαιώθηκαν οι προσδοκίες τους . Δεν εννοώ υποχρεωτικά ανθρώπους του άμεσου δημοτικού περιβάλλοντος, αλλά πολλούς απ’ αυτούς που καθημερινά ρίχνουν τόνους φαρμάκι στα social και δεν είναι τίποτα από πολιτικής άποψης. Πρόκειται για μια κοινωνική υπομειοψηφία που πάντα θα είναι με τον πλειοψηφήσαντα που τους δίνει ένα κομμάτι φραντζόλας και πάντα θα ψάχνει αφορμές να χύσει το βιτριόλι της.

Αν διαβάσεις τις χολερικές αναρτήσεις τους και ζεις σε άλλη χώρα, θα πιστέψεις ότι στην Καστοριά υπάρχει εμφύλιος και ιδιαίτερα σήμερα που οι εκλογές έδειξαν 50/50.

Πάντα υπήρχαν αυτοί οι τύποι στις ανθρώπινες κοινωνίες και πάντα ήταν οι χρήσιμοι ηλίθιοι των λαϊκιστών και των προβοκατόρων. Τους έβγαζαν μπροστά για να εξαφανίσουν την λογική ως σύστημα συνεννόησης των ανθρώπων και να δημιουργήσουν συνθήκες αναταραχής σε μικρές και μεγαλύτερες κοινωνίες. Το θέμα μας δεν είναι αυτοί οι μικρόνοες άνθρωποι, είναι η χρήση τους από κέντρα φαιάς ουσίας που έχουν συγκεκριμένους στόχους. Αλλιώς όλοι αυτοί θα έπαιζαν απλώς τον ρόλο του καρπαζοεισπράχτορα κάθε παρέας.

Αν λοιπόν υπάρχει κάτι εξόχως θλιβερό στην κατάσταση που ζούμε σήμερα, είναι ότι μια χούφτα συμφεροντολόγων σιτιζόμενων από τον ευρύτερο δημοτικό τομέα αφενός καθοδηγεί όλη αυτή την τυχάρπαστη ψεκασμένη διαδικτυακή κομπανία με δήθεν επιχειρήματα και στην συνέχεια την χρησιμοποιεί ως δήθεν απόδειξη ότι υπάρχει λαϊκή αποδοχή των αφεντικών αλλά και των αιτιάσεων τους. Καμιά φορά γίνεται βέβαια εξοργιστικό, όμως κατά βάση είναι αστείο και γελοίο. Γιατί οι καρπαζοεισπράχτορες της παρέας, χρήσιμοι ηλίθιοι του διαδικτύου έχουν ονοματεπώνυμο.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις