Εκτός νοσοκομείων οι βουλευτές – εθελοντές γιατροί

 Μέχρι στιγμής λόγω κενού στη νομοθεσία κανένας από τους συνολικά 17 βουλευτές – γιατρούς που επιστρατεύτηκαν εθελοντικά στη μάχη κατά της πανδημίας του covid-19, δεν έχει αναλάβει καθήκοντα.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης ο βουλευτής του ΚΚΕ που είναι πνευμονολόγος παρουσιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο διοικητής του νοσοκομείο τον ενημέρωσε πως θα πρέπει πρώτα να δουν το καθεστώς που διέπει τους εθελοντές και συγκεκριμένα το κομμάτι της αστικής ευθύνης σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Ο κ. Λαμπρούλης αποχώρησε άπραγος από το Νοσοκομείο της Λάρισας.

Την ίδια τύχη είχε και ο βουλευτής της ΝΔ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος παρουσιάστηκε και στα τρία μάλιστα νοσοκομεία της Θεσσαλίας όμως έφυγε και αυτός άπραγος καθώς ενημερώθηκε πως θα πρέπει να περιμένει έως ότου ρυθμιστεί το θέμα του εθελοντισμού.

Ο κ. Κέλλας επικοινώνησε τηλεφωνικά με το υπουργείο Υγείας, από όπου πήρε τις σχετικές διαβεβαιώσεις ότι θα έρθει σύντομα τροπολογία στη Βουλή που θα ρυθμίζει οριστικά το ζήτημα.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο