Ας δούμε τι θα ισχύει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.
Τόσο σε επίπεδο κράτους, όσο και μεταξύ ταξιδιωτικών εταιριών και ιατρικών οργανισμών, υπάρχει προβληματισμός για το πως θα λειτουργήσει η αγορά όσον αφορά τα ταξίδια. Θα αρθούν οι περιορισμοί; Θα αυξηθεί η αίσθηση ασφάλειας; Θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο εμβολιασμός για να ταξιδέψει κάποιος;
Το εμβόλιο θα φέρει ανοσία ή μείωση συμπτωμάτων;
Αυτό είναι ένα από τα πολλά θέματα που δεν είναι σαφές, παρ’ όλο που κάθε χώρα θέλει να γνωρίζει αν ένας πιθανός εμβολιασμός του ταξιδιώτη/επισκέπτη θα προσφέρει ασφάλεια στον πληθυσμό της. Θα υπάρξει κάποια πιστοποίηση που θα είναι αποδεκτή διεθνώς, όπως ισχύει και με άλλα εμβόλια, όπως του Κίτρινου Πυρετού;
Τι συμβαίνει αν κάποιος έχει κάνει το εμβόλιο ή πρόκειται να το κάνει σύντομα;
Οι ταξιδιώτες θα παίρνουν προτεραιότητα στη σειρά εμβολιασμού;
Κάποιοι επαγγελματίες υγείας θέτουν υπό συζήτηση το ότι το επάγγελμα θα μπορούσε να αποτελέσει δείκτη προτεραιότητας, που σημαίνει ότι αν κάποιος πρέπει να ταξιδεύει στο εξωτερικό συχνά, θα πρέπει να μπορεί να προχωρήσει σε εμβολιασμό νωρίτερα.
Θα χρειάζεται βεβαίωση εμβολιασμού για την επιβίβαση σε αεροπλάνο;
Ο επικεφαλής της Qantas, Alan Joyce, ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο θα χρειαστεί μελλοντικά στις διεθνείς πτήσεις, ενώ η Ryanair ξεκαθάρισε ότι δεν θα χρειάζεται στις σύντομες πτήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με το εμβόλιο θα αυξηθεί η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών για ασφάλεια, μειώνοντας τους κινδύνους και δυναμώνοντας την επιστροφή στα ταξίδια και τις διακοπές.
.