ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ για την διατριβή του Αρχιμ. Αγαθάγγελου Σίσκου

ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μεγάλη τιμή και χαρά για την Κοινότητα Νεοχωρίου αποτελεί η χθεσινή επιτυχής υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αγαθάγγελου Σίσκου, Αρχειοφύλακα των Πατριαρχείων και Ιερατικώς Προϊστάμενου μας, την οποία υπέβαλε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αξιολογήθηκε παμψηφεί με βαθμό «Άριστα».

Ο π. Αγαθάγγελος, πάρα τα ποιμαντικά, διοικητικά και αυλικά καθήκοντα που η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία και ο Παναγιώτατος του έχει εμπιστευθεί κατόρθωσε να ολοκληρώσει επιτυχώς τη διδακτορική διατριβή του με θέμα: “Η θέση του Ιερού Αυγουστίνου στη θεολογία του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά” και να προσφέρει στην ακαδημαϊκή κοινότητα, καθ’ ομολογία της επταμελούς εξεταστικής επιτροπής, ένα άρτιο θεολογικό πόνημα το οποίο διακρίνεται για την πρωτοτυπία και διεπιστημονικότητά του, αφού εκτός από Θεολογία, πραγματεύεται θέματα που άπτονται του επιστημονικού πεδίου της Ιστορίας, Φιλολογίας, Γραμματολογίας και Αρχαιολογίας. Ειλικρινά συγχαίρουμε θερμά τον αγαπητό μας π. Αγαθάγγελο γιατί τιμάει τη μικρή μας Κοινότητα.

Του ευχόμαστε να προοδεύει πάντα και να συνεχίσει να κοσμεί με την επιστημονική του συμβολή και θυσιαστική διακονία την Εκκλησία και την Ορθόδοξη Θεολογία.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο