Πόσο θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για το 2021 – Η εγκύκλιος

Στη δημοσιότητα έδωσε το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) τηςΓΣΕΕ την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας που αναφέρεται στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει:

«Η εν λόγω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ισχύει για το έτος 2021 αποκλειστικά για τους απασχολούμενους (πλήρους, μειωμένης ή εκ περιτροπής απασχόλησης) στον ιδιωτικό τομέα. Το τακτικό και έκτακτο (Ι.Δ.Α.Χ. και Ι.Δ.Ο.Χ.) προσωπικό των δημόσιων πηρεσιών, αποκεντρωμένων διοικήσεων, Ο.Τ.Α. (α΄ και β΄ βαθμού) και νομικών προσώπων αυτών, Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και Ν.Π.Ι.Δ. εντός Γενικής Κυβέρνησης, εξαιρείται ρητά από τη σχετική ρύθμιση.

Σε εφαρμογή των κοινοποιούμενων διατάξεων για την περίοδο από 01.01.2021 έως 31.12.2021, προβλέπεται μείωση εισφορών :


1. Για τον κλάδο Ανεργίας κατά 1,85%, η οποία αφορά σε εργαζόμενους και εργοδότες και επιμερίζεται κατά 1,49% στο ασφάλιστρο του εργοδότη και κατά 0,36% στο ασφάλιστρο του εργαζόμενου.
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω μείωση αφορά αποκλειστικά στον κλάδο ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. και όχι σε κλάδους ή λογαριασμούς ανεργίας ενταχθέντων φορέων, οι οποίοι εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν (π.χ. ειδικός λογαριασμός ανεργίας τ. Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ., κ.λ.π.).

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο