Αλήθεια υπάρχει αθλητική αλιεία;

Είναι αλήθεια οτι ακούγοντας την λέξη Αθλητική Αλιεία μας έρχονται στο μυαλό κάποιες εικόνες που μας κάνουν να νοιώσουμε διαφορετικά ανάλογα με το αν συμμετέχουμε σε αυτήν ή όχι και εν τέλη να έχουμε και διαφορετικές απόψεις για το αν μας αρέσει η όχι.


Στην Αθλητική Αλιεία περνάμε καλά διασκεδάζουμε κάνοντας αυτό που αγαπάμε παρόλα αυτά υπάρχει η σοβαρότητα και η οργάνωση που απαιτείται ως αποτέλεσμα της σωστής τήρησης των κανονισμών που είναι ίση για όλους και που μας οδηγούν στην σωστή ψαρευτική παιδία που πρέπει να έχουμε ως αθλητές και ως ψαράδες.
Είναι πολύ σημαντικό κάθε αθλητής να αποκτήσει την σωστή νοοτροπία η οποία λέει: προστατεύω αυτό που αγαπώ, σέβομαι , και όσο καλύτερος γίνομαι τόσα περισσότερα θέλω να μαθαίνω από τους άλλους. Γιατί να αφήσει κάποιος κάτι τόσο όμορφο όπως το ψάρεμα για να ασχοληθεί με κάτι τόσο αγχωτικό;
Πρέπει να σας πω ότι όλοι όσοι ασχολούνται με την Αθλητική Αλιεία ψαρεύουν.
Κανείς δεν αφήνει το ψάρεμα γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο και φυσικά το καθένα έχει την δικιά του ξεχωριστή ομορφιά. Πως μπορείς να πεις για κάτι που σε κάνει καλύτερο και που το απολαμβάνεις ότι είναι αγχωτικό; Ισως να υπάρχει λίγο άγχος στο ξεκίνημα η όταν πας για πρώτη φορά στο εξωτερικό σε ένα Παγκόσμιο όμως είναι άγχος δημιουργικό μέσα απο το οποίο οδηγήσε όπως είπαμε στην σωστή ψαρευτική παιδεία που πρέπει να έχουμε.
-Eiναι αλήθεια ότι τα ψάρια στους αγώνες τα απελευθερώνεται πάλι πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον.
Ναι έτσι είναι προστατεύουμε αυτό που αγαπάμε.
Iσχύει πως ένας καλός αθλητής είναι και καλός ψαράς ενώ ένας καλός ψαράς δεν είναι απαραίτητο να είναι και καλός αθλητής;
Αυτό είναι αλήθεια όμως μπορώ να σας πω με σιγουριά πως μέσα από τα προσωπικά μας ψαρέματα έχοντας αντιμετωπίσει διάφορες ψαρευτικές καταστάσεις έχουμε τις απαραίτητες βάσεις για να μπορέσουμε εν συνεχεία να αποκτήσουμε μέσα από τους αγώνες τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν αθλητή. Αγωνιστική πειθαρχία, καθαρή και γρήγορη σκέψη, εξειδίκευση και ταχύτητα σε όλες μας τις κινήσεις.

Όλα αυτά κάνουν την αλιεία, αγωνιστική αλιεία, όπου ένα χόμπι αποκτά ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ και ένας ψαράς μετουσιώνεται σε ΑΘΛΗΤΗ, που προσπαθεί και προπονείται για να βελτιώσει τις επιδόσεις του.

Όπως και κάθε αθλητική ομοσπονδία, η Ε.Ο.Y.Δ.Α. έχει τη δομή ενός σωματείου με μέλη αποκλειστικά και μόνο αθλητικά σωματεία. Η λειτουργία της ρυθμίζεται από το καταστατικό της και το Νόμο 2725/1999. Η Ε.Ο.Υ.Δ.Α. είναι ομοσπονδία με ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α. σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις