Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ στον αυλόγυρο της Αγίας Παρασκευής

Ένα φτωχό πολιτιστικά πρόγραμμα ανακοίνωσε ο δήμος Καστοριάς για το καλοκαίρι ελλείψει φαντασίας πρωτοβουλιών και διάθεσης για δημιουργικό πολιτισμό και ψυχαγωγία των δημοτών. Ο Δήμος Καστοριάς σε ρόλο κινηματογραφιστή δρώντας μονοπωλιακά στον τομέα αυτό ανακοινώνει με στόμφο και καμάρι την προβολή ταινιών εναποθέτοντας τις ελπίδες του να σώσουν τον πολιτισμό της περιοχής οι θεατρικές παραστάσεις περιοδευόντων θιάσων, χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την επανάσταση και μεταθέτοντας και πάλι οποιαδήποτε αφιερωματική εκδήλωση για το μέλλον περιμένοντας να πλασαριστεί σαν χορηγός σε κάποιες πρωτοβουλίες σχολείων ή οργανώσεων αφού δεν κατάφερε ακόμα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες να οργανώσει “κάτι” παραμένοντας στο “ΤΙΠΟΤΑ”.

Ανάμεσα στις κινηματογραφικές προβολές που ανακοίνωσε ο δήμος Καστοριάς είναι και αυτή της 7ης Ιουλίου στον αυλόγυρο της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ με την προβολή της ταινίας “Ο χαμένος τα παίρνει όλα”

Η υπόθεση της ταινίας σύμφωνα με το “αθηνόραμα”

Το trailer της ταινίας από το YUTUBE

Κίνητρο μας δεν είναι η όποια αντιπαράθεση, όπως διαστρεβλωμένα και ενορχηστρωμένα θα παρουσίαζαν κάποιοι υβρίζοντας και λοιδορώντας μας, αλλά η αγωνία μας για την ιστορική συνέχεια αυτού του τόπου. Τώρα λοιπόν νιώθουμε και πάλι βαθιά την ανάγκη κατάθεσης σκέψεων και αγωνιών.

Επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι δεν πρέπει να σιωπούμε μπροστά σε φαινόμενα πολιτισμικής βαρβαρότητας που μας προσβάλλουν και να αδιαφορούμε για την προάσπιση του δικού μας πολιτισμού ρωτάμε: Ποιος ενέκρινε και υποστηρίζει φαινόμενα τέτοιας πολιτισμικής «ασέλγειας» στον αυλόγυρο της εκκλησίας;

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις