Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος στην Π.Ε Καστοριάς

Σας υπενθυμίζουμε ότι με το Π.Δ.304/2001, το οποίο εκδόθηκε σε εξουσιοδότηση του Ν.2645/1998  καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Oι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.  Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές  εκδηλώσεις  και οι καταθέσεις στεφάνων  θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Ο φετινός εορτασμός θα γίνει  στην πόλη της Καστοριάς σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

18:00 μ.μ.

-Υποδοχή της Τίμιας Κάρας της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας στον Ι. Ν. Αγίου Νικάνορος Καστοριάς. -Ακολουθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Κυριακή 19  Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα 07:00΄ π.μ.: Όρθρος και   Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

Ώρα 08:00΄ π.μ.: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Ώρα 10:30΄ π.μ.: Ιερό Μνημόσυνο για όλους τους Σφαγιασθέντες κατά τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον Ι. Ν. Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

Ώρα 11:30΄ π.μ.:

Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην Πλατεία Μακεδονομάχων. Κατάθεση στεφάνων  και ομιλία για τον εορτασμό της ημέρας από μέλος του Συλλόγου Απολλωνιαδιτών Καστοριάς και εκπαιδευτικό Ηλιάνα – Παρασκευή Αθανασίου. Τήρηση ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις