Τεστ αίματος θα ανιχνεύει 50 είδη καρκίνου: Αρχίζει η μεγαλύτερη δοκιμή που έχει γίνει παγκοσμίως

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δοκιμή αιματολογικής εξέτασης Galleri που έχει γίνει παγκοσμίως και εφόσον είναι πετυχημένη αναμένεται να αλλάξει τα πάντα στο ζήτημα της έγκαιρης ανίχνευσης καρκίνου.

Τη μεγαλύτερη δοκιμή παγκοσμίως της αιματολογικής εξέτασης Galleri της Grail Inc, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό περισσότερων από 50 ειδών καρκίνου πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων, αρχίζει η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Βρετανίας.

Το συγκεκριμένο τεστ εξετάζει το DNA στο αίμα ενός ασθενή για να εξακριβώσει αν στοιχεία του προέρχονται από καρκινικά κύτταρα. Η έγκαιρη διάγνωση των καρκίνων οδηγεί σε σημαντικά αυξημένα ποσοστά επιβίωσης.

Σκοπός του NHS είναι να στρατολογήσει 140.000 εθελοντές στην Αγγλία για να εξετάσει πόσο καλά λειτουργεί το τεστ στο πλαίσιο μιας τυχαιοποιημένης δοκιμής ελέγχου. Στους μισούς από τους μετέχοντες θα ελέγχεται αμέσως το δείγμα αίματός τους με το τεστ Galleri.

Η αμερικανική εταιρεία βιοεπιστημών Illumina Inc ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Grail ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Illumina θα λειτουργεί την Grail ξεχωριστά από την τρέχουσα επιχείρησή της.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις