Ξεκινάει η κατασκευή του δημοτικού κολυμβητηρίου Άργους Ορεστικού

Ένα έργο σταθμός για τον Δήμο Άργους Ορεστικού αλλά και ολόκληρο τον Νομό Καστοριάς, παίρνει σήμερα σάρκα και οστά, με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Άργους Ορεστικού και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας του έργου.

Πρόκειται για το δημοτικό κολυμβητήριο Άργους Ορεστικού, ένα υπερσύγχρονο πράσινο κολυμβητήριο κλειστού τύπου με συνολικό προϋπολογισμό 4,2 εκατομμύρια ευρώ, ο οποίος προέρχεται από συγχρηματοδότηση τριών προγραμμάτων (ΕΠΑ, Φιλόδημος ΙΙ και ΣΑΤΑ). Το έργο αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Πάνου Κεπαπτσόγλου και έρχεται να ενισχύσει το πλέγμα των σύγχρονων και υποδειγματικών αθλητικών υποδομών του Δήμου, αναβαθμίζοντας ακόμη παραπάνω την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Το κολυμβητήριο, χάρη στα θερμομονωτικά πάνελ, τα υψηλής απόδοσης φωτοβολταϊκά στην ειδικά διαμορφωμένη κεκλιμένη στέγη και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του, θα έχει μηδενικό σχεδόν ενεργειακό κόστος λειτουργίας, τόσο για τη θέρμανση της πισίνας, όσο και για τη θέρμανση του χώρου και τη λειτουργία των συστημάτων αφύγρανσης, μέσω της διαδικασίας του net metering.

Η κολυμβητική δεξαμενή θα έχει διαστάσεις 25 x 15,50 x 2,0 μέτρα και έξι διαδρόμους, ώστε να φιλοξενεί και αγώνες water polo. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, αυτόματο σύστημα κάλυψης της κολυμβητικής δεξαμενής για την ελαχιστοποίηση της εξάτμισης και φορητό σύστημα μείωσης του βάθους της, ώστε να χρησιμοποιείται για εκμάθηση κολύμβησης μικρών παιδιών, για φυσικοθεραπεία ΑΜΕΑ σε υδάτινο περιβάλλον, καθώς και για άλλες δραστηριοτήτες.

Το έργο περιλαμβάνει επιπλέον την κατασκευή κερκίδων και βοηθητικών χώρων, όπως αποδυτηρίων χρηστών και διαιτητών, λεκανών χλωρίωσης πριν την είσοδο στην κολυμβητική δεξαμενή, χώρων υγιεινής χρηστών, επισκεπτών και ΑΜΕΑ, κυλικείου, ιατρείου, γραφείων, αποθηκών και θέσεων στάθμευσης στην αυλή, με δεδομένη τη δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου: «Ένα όνειρο χρόνων γίνεται πραγματικότητα σε μια δύσκολη περίοδο για τον Δήμο και την περιοχή μας γενικότερα. Δίνουμε προοπτική στους νέους και αγκαλιάζουμε τους συμπολίτες μας με αναπηρία».

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις