Νέα εφαρμογή στα κινητά για γυναίκες σε κίνδυνο λόγω Ενδοοικογενειακής βίας (video)

Βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλέφωνό τους θα μπορούν να βρουν γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας που είναι σε άμεσο κίνδυνο.
Το Panic Button, θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά το επόμενο διάστημα, πρώτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι περισσότερα και έπειτα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Θα είναι μια εφαρμογή που θα υπάρχει στα κινητά των γυναικών που θα θέλουν, θα μπορούν να παίρνουν μέσα από τα συμβουλευτικά κέντρα αυτή την εφαρμογή που όταν θα πατούν οι ίδιες το κουμπι, γιατί θα είναι κρυπτογραφημένα, δεν θα μπορεί να το καταλαβαίνει ο κακοποιητής ότι υπάρχει η εφαρμογή. Θα μπορείς να πατάς την εφαρμογή και να καλείται άμεσα» ανέφερε η Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων μιλώντας στο MEGA.

Η Πολιτεία προχωρά στο συγκεκριμένο μέτρο καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχει στα χέρια της, κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταγράφονται 12 έως 15 γυναικοκτονίες, Σε όλη την επικράτεια, υπάρχουν 43 συμβουλευτικά κέντρα για κακοποιημένες γυναίκες σε συνεργασία με Δήμους, ακόμα η 24ωρη γραμμή 15900, αλλά και 19 ξενώνες.

Χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο απευθύνονται στις αρμόδιες Αρχές ενώ το lockdown οδήγησε σε αύξηση αυτών των φαινομένων, τετραπλασιάζοντας σε ορισμένες χρονικές περιόδους τις καταγγελίες.

«Πάντα κατά τη διάρκεια των περιορισμών κυκλοφορίας, τώρα ήταν το lockdown, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, άλλες φορές μπορεί να είναι οι διακοπές Χριστουγέννων ή καλοκαιρινές που εντείνονται αυτά τα περιστατικά βίας», λέει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αυτήν την περίοδο λειτουργεί πιλοτικά σε Περιστέρι, Καβάλα και Ηράκλειο το εργαλείο εκτίμησης κινδύνου, σε συνεργασία με την αστυνομία και τις εισαγγελικές Αρχές, για το πότε μία γυναίκα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από το περιβάλλον της.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις