Σε τροχιά Eurogroup ο Πιερρακάκης – Μονομαχία με τον Βέλγο ΥΠΟΚ για την προεδρία

Στις 11 Δεκεμβρίου η κρίσιμη ψηφοφορία – Ποιες ισορροπίες διαμορφώνονται και πού ποντάρει η ελληνική υποψηφιότητα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μόλις οκτώ μήνες μετά την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών, διεκδικεί την προεδρία του Eurogroup, σε μια αναμέτρηση που τελικά περιορίστηκε σε «ντέρμπι» με τον Βέλγο υπουργό Προϋπολογισμού, Βίνσεντ βαν Πίτεγκεμ. Οι δύο υποψήφιοι θα χρειαστούν 11 από τις 20 ψήφους των μελών του οργάνου, σε ένα σώμα όπου οι συσχετισμοί μεταξύ κεντροδεξιάς, σοσιαλιστών και κεντρώων παραμένουν εύθραυστοι.

Στην Αθήνα επικρατεί αισιοδοξία, καθώς η υποψηφιότητα Πιερρακάκη προτάθηκε αρχικά από ευρωπαίους ομολόγους του, ενώ στο κείμενο της υποψηφιότητας ο Έλληνας ΥΠΟΚ αναδεικνύει την ελληνική πορεία μέσα από την κρίση ως παράδειγμα ευρωπαϊκής ανθεκτικότητας και συνεργασίας.

Στα επόμενα 24ωρα, ο Πιερρακάκης αναμένεται να αξιοποιήσει τις διεθνείς συμμαχίες και τις καλές προσωπικές σχέσεις του πρωθυπουργού, ενώ ο Βέλγος αντίπαλός του έρχεται με βαρίδια, όπως η στάση της χώρας του στις αποφάσεις για την Ουκρανία. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στις 11 Δεκεμβρίου παραμένει ανοιχτό και οι ζυμώσεις εντείνονται.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις