Η ώρα της κρίσης για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 3.000 ευρώ και δεν μπορούν να πληρώσουν δόση των 50 ευρώ…

όπως υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Στα’ι’κούρας «Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αξιοποίησαν αδυναμίες του ”νόμου Κατσέλη” με σκοπό να καθυστερήσουν την πληρωμή. Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι αδυναμίες η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα, με σκοπό την επιτάχυνση της εκδίκασης όλων των εκκρεμών υποθέσεων εντός του 2021 με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, όπου μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα ελεγχθούν όλες οι αιτήσεις και έτσι θα διαπιστωθεί ποιοι είναι επιλέξιμοι και ποιοι όχι.

Συνεπώς, έρχεται η ώρα της κρίσης και για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι οδηγούνται να πληρώσουν αυτά που χρωστούν και μάλιστα με τόκο, για όσο χρονικό διάστημα απέφευγαν να πληρώσουν. Έτσι, θα τελειώσει οριστικά και αυτή η κοινωνική αδικία».

Ο υπουργός περιέγραψε στη Βουλή και δύο υποθέσεις στρατηγικών κακοπληρωτών που εντόπισαν οι αρμόδιες αρχές. Σε δύο περιπτώσεις λοιπόν, οι δανειολήπτες αν και δήλωναν εισοδήματα 3.000 ευρώ και 4.000 ευρώ αντίστοιχα δήλωναν αδυναμία να πληρώσουν μηνιαίες δόσεις των 50 και 100 ευρώ.

Σχετικά με το ακατάσχετο ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως «θα διευκρινισθεί ρητά ότι πτωχευμένος οφειλέτης δεν πληρώνει ποσό κάτω του ακατάσχετου οριζόντιου ορίου των 1.250  ευρώ μηνιαίως, όπως ήδη ισχύει στη νομοθεσία.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο