Society of Kastorians “Omonoia” New York. Ο Γεώργιος Καϊτέρης μας διηγείται.

 

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου μιλάει για τη ζωή του και τις εμπειρίες του ως ένα σημαντικό μέλος της ιστορίας του Συλλόγου!  Society of Kastorians “Omonoia” New York

Άγνωστες σε πολλούς πτυχές της ιστορίας της μετανάστευσης των Καστοριανών στις ΗΠΑ και της δραστηριότητάς τους στο Νέο Κόσμο, έρχονται στην επιφάνεια με τις συνεντεύξεις που μας παραχωρεί η “Omonoia” και ο νυν πρόεδρος κ Σιώκης Δήμος.

Στις συνεντεύξεις αυτές παρουσιάζονται  ιστορίες που περιγράφουν τις δυσκολίες της ζωής των Καστοριέων της Αμερικής, στοιχεία από τις δραστηριότητες των συλλόγων, αλλά και οι προβληματισμοί – παρόμοιοι με τους σημερινούς – «για το αν τελικά θα εκλείψει η μικρή αυτή της Καστοριά της Αμερικής».

.

Στις φωτογραφίες ο Γεώργιος Καϊτέρης την εποχή που ήταν πρόεδρος και η οικογένεια του σήμερα όπως μας την παρουσιάζει στην συνέντευξη.

Ο σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» ιδρύθηκε το 1910 και ήλθε σα φυσική συνέπεια της ανάγκης των 1.000 περίπου οικογενειών μεταναστών από την Καστοριά για οργάνωση και αλληλοβοήθεια.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο