Ο περιφερειάρχης κ Γ Κασαπίδης στο φράγμα του Βράχου. Η συγκινητική – ποιητική ανάρτηση του “για τα ωραία που ταιριάζουν στους ανθρώπους που θέλουν.”

Το Φράγμα Βράχου επισκέφτηκε ο περιφειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, συνοδευόμενους από τον πρόεδρο και εντεταλμένο σύμβουλο για τα αρδευτικά δίκτυα στην περιφέρεια Θωμά Μάνο και τους παραγωγούς και μέλη του ΤΟΕΒ Βράχου.

Εν αναμονή της πολιτικής ανάρτησης του κ περιφερειάρχη που θα αφορά την αξιοποίηση του μέχρι τώρα έργου, διαβάστε την συγκινητική – ποιητική ανάρτηση του στο facebook χθες Κυριακή 7-2-2021. Ο ίδιος σημειώνει : “Πολυλειτουργικός ο ρόλος που του επιφυλάσσουν τα αναξιοποίητα στοιχεία που το περιβάλλουν καθώς και οι εκκρεμότητες που το διακρίνουν… Εκκρεμεί το πρασίνισμα της παραγωγής…!

Με τους παραγωγούς και μέλη του ΤΟΕΒ Βράχου της ΠΕ Καστοριάς και τον πρόεδρο του και εντεταλμένο σύμβουλο για τα αρδευτικά δίκτυα στην Περιφέρεια Θωμά Μάνο, επισκεφτήκαμε το ομώνυμο φράγμα. Πολυλειτουργικός ο ρόλος που του επιφυλάσσουν τα αναξιοποίητα στοιχεία που το περιβάλλουν καθώς και οι εκκρεμότητες που το διακρίνουν… Με το σημαντικό αυτό έργο συλλέγονται ικανές ποσότητες πεντακάθαρου νερού για τροφοδοσία μεγάλου αρδευτικού δικτύου στο Δήμο Ορεστίδος, περίπου 6,5 χιλιάδων στρεμμάτων. Μεγάλες εύφορες εκτάσεις με καλλιέργειες του ονομαστού ΠΓΕ φασολιού Καστοριάς αρδεύονται δια φυσικής ροής από το φράγμα αυτό. Εκκρεμεί το πρασίνισμα της παραγωγής…!

Πανέμορφα τα γειτονικά χωριά Βράχου και Λάγγας, μαγευτικά τοπία, ταχύς ο ρούς του στραβοπόταμου που βιάζεται να φτάσει στον Αλιάκμονα, βαθύσκιωτα δάση οξιάς, μοναδική χλωρίδα και το ίδιο το φράγμα με τα πρασινογάλαζα νερά, απλώνονται σε μια περιοχή που σε καλεί να τη γνωρίσεις. Όπου ακόμη ακούγεται ο αχός των μαχών του Μακεδονικού αγώνα. Πολλές οι θυσίες ένδοξων μακεδονομάχων έλαβαν χώρα εδώ. Μ’ αυτές στεφάνωσαν τον τόπο αληθινά. Ιερά τα χώματα με βαριά ιστορία. Διδακτική η επίσκεψη με πλούσιες εικόνες και σκέψεις για τα ωραία που ταιριάζουν στους ανθρώπους που θέλουν.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα βουνό, φύση, λίμνη και δέντρο
Μπορεί να είναι εικόνα φύση, δέντρο, ουρανός και βουνό
Μπορεί να είναι εικόνα λουλούδι και φύση
Μπορεί να είναι εικόνα φύση, δέντρο και σώμα νερού
Μπορεί να είναι εικόνα βουνό, φύση, ουρανός και λίμνη

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις